Miercuri, 13 Aprilie 2016 13:45

S-a lansat „The Wine Book of Romania” Recomandat

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

„The Wine Book of Romania”, ghid inițiat și realizat de Marinela V. Ardelean, și publicat de Editura RAO, s-a lansat miercuri, 13 aprilie, la Uanderful, în București. Ghidul reprezintă un instrument complex de cunoaștere și clasificare a vinurilor de top din Romania și Republica Moldova, atât pentru publicul larg, cât și pentru specialiști și importatori. Cu un tiraj de 2000 de exemplare, volumul se prezintă în ediție limitată. Acesta va putea fi achiziționat, în Arad, din Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați. În țară, va fi distribuit în marile lanțuri de librării, online, cât și din aeroporturi. De asemenea, „The Wine Book of Romania” va ajunge la institutele culturale, ambasadele României, precum și la cele mai importante târguri și festivaluri internaționale.

 

„The Wine Book of Romania” este primul ghid bilingv (română-engleză) ce reunește cele mai bune vinuri din România și Republica Moldova, acordându-le acestora șanse egale, fie că este vorba despre o cramă tânără, cu doar cinci hectare de vie, sau un imperiu cu mii de hectare și tradiție de secole. Toate vinurile prezentate în „The Wine Book of Romania” au fost evaluate anul trecut de un juriu de opt experți internaționali, dintre care doi Masters of Wine. În urma acestei evaluări au fost descrise și clasificate 214 vinuri, 15% dintre acestea fiind de cinci stele.

“Dacă România se află pe locul 5 în Europa și 12 in lume, din punct de vedere al producției de vin, nu putem spune același lucru și despre educația consumatorului. Avem mult de investit în această direcție, iar ghidul tocmai lansat este un instrument indispensabil în misiunea pe care mi-am asumat-o”, a declarat Marinela V. Ardelean.

Cu ocazia lansării „The Wine Book of Romania”, la care au participat producători, reprezentanți ai domeniului Horeca, pasionați de vin și presă de specialitate, organizatorii au anunțat RO-Wine|The Wine Festival of Romania, festival ce s-a născut din dorința de a reuni vinurile de top românești, cunoscute în întreaga lume, cu cele de renume internațional, și de a le aduce mai aproape de consumator. În prima ediție a festivalului se vor putea degusta vinurile de top a peste 50 de producători, 30 autohtoni și 20 internaționali. Festivalul vine în completarea cărtii, pentru că, așa cum a declarat Marinela, “nu-i suficientă doar teoria, avem nevoie și de practică, așadar multe dintre aceste vinuri vor putea fi degustate la festivalul din 21-22 mai”.

Evenimentul va avea loc în luna mai, pe parcursul a două zile, la Fratelli Studios, în București. Festivalul este organizat de Marinela V. Ardelean în parteneriat cu frații Liviu și Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group.

Ambasadorul RO-Wine|The Wine Festival of Romania 2016 este Helmuth Koecher, organizatorul celebrului eveniment anual internațional din nordul Italiei, “Merano Wine Festival”, unul dintre cele mai prestigioase și exclusiviste evenimente de profil din Europa, care s-a aflat doar pentru câteva ore în România, special pentru a fi prezent la evenimentul de lansare al cărții „The Wine Book of Romania”.

Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT).  Autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești - "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene", Marinela este și inițiatoarea proiectului „The Wine Book of Romania”, primul ghid care cuprinde descrierea și clasificarea celor mai bune vinuri din România și Republica Moldova. În perioada următoare, Marinela se va deplasa, pentru a doua oară, la
toți producătorii din România și Republica Moldova, selectând de la fiecare producător maxim cinci vinuri, ce vor fi evaluate de un juriu internațional în luna august a acestui an, la Valea Verde Resort, Cund. Rezultatele jurizării vor fi publicate în cea de-a doua ediție a ghidului „The Wine Book of Romania”.

Citit 3653 ori Ultima modificare Duminică, 17 Aprilie 2016 19:10

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate