Marți, 28 Septembrie 2021 23:19

Vinurile din soiuri românești, subiect de masterclass la Ro-Wine 2021 Recomandat

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pandemia nu se lasă, dar nici lumea vinului nu se dă bătută. Doi membri ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați au luat drumul Bucureștiului, în 19 septembrie, fiind invitați la masterclass-ul “Soiuri românești - un succes național și internațional”, în debutul celei de-a doua zile a festivalului RO-Wine l The International Wine Festival of Romania. Masterclass-ul a fost susținut de susținut de Marinela V. Ardelean, cofondator al Ro-Wine.

Vedetele evenimentului au fost zece mici bijuterii ale oenologiei româneşti din regiunile vitivinicole consacrate, toate având un punct comun: sunt oferite amatorilor de vin în exclusivitate prin rețeaua națională a Carrefour, unul dintre sponsorii RO-Wine, prin intermediul programului „Deschidem Vinul Românesc”. Acest program inițiat de Carrefour și-a propus să aducă în atenţia iubitorilor de vinuri din toată ţara crame mici şi mijlocii, recunoscute pentru că oferă pieței de profil vinuri de calitate.

Pe lângă faptul că asigură producătorilor o piaţă de desfacere regională sau naţională, programul Deschidem Vinul Românesc are meritul de a fi reuşit să aducă în atenția publicului soiuri şi crame care fuseseră prea multă vreme puțin cunoscute publicului larg, iar în paharele amatorilor vinuri deosebite.

În deschidere am degustat un spumant deosebit, de la Iconic Estate (fostele Crame Halewood) - Rhein Extra Magnifique Brut, apoi am avut în pahare Distinct, o Tămâioasă românească vinificată în dulce de Aurelia Vișinescu și o Busuioacă de Bohotin rosé, de la Domeniile Averești. În continuare, s-au servit Smarald (Fetească regală) de la Villa Vinèa, o Crâmpoșie Selecționată de la Avincis și o Mustoasă de Măderat de la Maximarc. 

Dintre vinurile roșii, au fost selecționate pentru degustare o Cadarcă de la Maximarc, două vinuri din Fetească neagră - primul de la Via Viticola Sarica Niculițel, Caii de la Letea, iar al doilea de la Aurelia Vișinescu. La finalul masterclass-ului, am apreciat un elegant Negru de Dragășani de la Avincis. 

În ansamblu, un masterclass reușit, iar pentru noi o bună încălzire pentru degustările ce ne-au așteptat în cea de-a doua zi a festivalului.

Citit 814 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Septembrie 2021 07:53

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate