Vineri, 18 Februarie 2011 19:35

Scurt voiaj în Barossa Valley, via Enoteca de Savoya Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
d3ff71497ba91cfed3e2358716e9793f.jpg d3ff71497ba91cfed3e2358716e9793f.jpg

Dispută democratică în Vestik pentru pricini australiene

  Joi, 17 februarie, la Enoteca de Savoya din Timişoara a avut loc o degustare de vinuri de la The Colonial Estate, Barossa Valley, Australia, proprietatea lui Jonathan Maltus, cel care mai deţine două podgorii, Chateau Teyssier în Bordeaux şi World's End, Napa Valley, California. Pivnicerul şi încă doi „vestici” au onorat invitaţia şi s-au bucurat de patru vinuri deosebite.

  Degustarea a început cu un Riesling, Emissaire, 2008, Colonial Estate, Eden Valley, un alt fel de Riesling, incitant, acid, citric, ca o amintire exotică a unei lumi pe care n-ai colindat-o niciodată, dar în care ţi-ar face plăcere să ajungi vreodată ca emisar al propriei pasiuni oenologice. I-a urmat un Explorateur 2006, Old Wine Shiraz, pe care "vesticii" l-au explorat cu toate simţurile stârnite, contemplându-l olfactiv până la ultima picătură.
  

  Al treilea vin, preferatul Pivnicerului din seara australiană, a fost un cupaj de Shiraz, Grenache şi Mourvèdre, Envoy, 2006, o licoare cu un parfum inefabil, trimisă parcă special peste mări şi ţări precum un duh în sticlă, pe care oricine trebuie s-o descopere în pahar, dincolo de cuvinte. Ultimul degustat a fost Etranger 2006 Old Wine Cabernet Sauvignon, străinul sofisticat preferat de ceilalţi doi degustători neautorizaţi şi vestici. Şi ca să nu fie frustraţi ceilalţi membri din Vestik, s-au cumpărat două vinuri Envoy şi Etranger, iar la prima întâlnire de grup se va hotârî democratic care din cele două a fost vinul serii australiene.

   Încă de pe acum însă, Pivnicerul a hotărât de unul singur să-şi exprime admiraţia pentru rafinamentul cu care au fost create etichetele şi pentru inspiraţia cu care au fost alese numele tuturor celor patru vinuri de la antipozi.

Citit 1823 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2016 08:53

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate