Vineri, 10 Decembrie 2010 18:19

Subtilităţi în fiecare pahar cu vin la Enoteca Millesime Recomandat

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
9c75f903aececad3c3d593221cea56b6.jpg 9c75f903aececad3c3d593221cea56b6.jpg

Degustare SERVE la Oradea

Enoteca Millesime, sau mai degrabă Centrul de Cultură şi Civilizaţie al Vinului, într-o veche casă pe o veche stradă barocă din zona centrală a Oradiei e locul acelor "neadaptaţi" care au refuzat calitatea mediocră a vinurilor găsite până nu de mult pe piaţa românească sau pur şi simplu au fost curioşi să descopere şi să înveţe despre subtilităţile găsite în fiecare pahar de vin, despre felul în care trebuie să îl tratăm şi despre modul în care putem trăi mai bine cu acest partener de viaţă.
   

Profesorul lor este Dorin Popa, care poate vorbi ore in şir despre delicateţea aromelor şi gusturilor din fiecare pahar, şi Cristian Drimba, managerul centrului care a adus joi seara un invitat de la Ceptura: Dan Cornel Săvulescu, împreună cu cinci membri ai "familiei": Fetească Albă 2010  din gama Vinul Cavalerului, Cuvée Amaury 2009 Terra Romana, Rosé 2010 Terra Romana,  Fetească Neagră 2008 Terra Romana şi Cuvée Charlotte 2007 Terra Romana.
  

Povestea fiecăruia aţi aflat-o deja din descrierile vizitelor în podgorie şi totuşi nimic nu te pregăteşte pentru surpriza descoperirii gustului profund de coacăze neagre din Feteasca Neagră 2008, a bogaţiei  de arome şi gusturi din Cuvée Charlotte 2007 sau a culorii greu de redat prin aparatul foto digital a Rosé-ului 2010.

 

Text şi foto: Adrian Armanca

 

 

Citit 2542 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 11:19

Pivnicer

Zilele trecute am luat din nou Drumul Vinului prin Podgoria Miniș-Măderat pentru o inaugurare de cramă și pentru o sorbire de vin bun. Am făcut-o în cinci vestici, în vechiul Avensis al vesticului Zoli purtând 387.000 de km la bord, cu destinația precisă Păuliș.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate