O degustare de vinuri imediat după un tur de scrutin oferă deopotrivă bucurii și consolări. Cei ai căror candidați au câștigat mandate și trufii vor sărbători cu gura până la urechi, cei care au ales pierzători vor fi consolați, uneori emoticonul propriului chip putând să se schimbe radical, în mai bine, în mai vesel. De vină pentru asta, la degustarea cu pricina, au fost fără îndoială vinurile servite, precum și aperitivele, alături de desertul purtând amprenta Pivnicerei.
Astfel, am fost savurate pe rând: spumantul Carastelec Carassia Classic, Davino Domaine Ceptura Blanc 2021 (Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Riesling Italian), DeMatei Patima Fetească Regală 2022, Avincis Negru de Drăgășani 2019, Viticola Sarica Niculițel Épiphanie Fetească Neagră 2019.
Aperitivele au cuprins cremă de feta cu ulei de măsline, cremă de brânză și somon afumat, platouri cu brânzeturi și salamuri, sărățele de casă, tarte cu gorgonzola și pere, unt de trufe, fiind caracterizate de un rafinament culinar mult exersat de maestra Pivniceră înlăuntrul clubului. Pentru meniul principal, oaspeții au ales să facă o comandă din oraș. La final, desertul Adinei ne-a teleportat pe toți în lumea dispărută a prăjiturii de casă, una elaborată cu vișine proaspete din curtea bunicii, un alint și un dar neprețuit, de care foarte puțini oameni mai au parte și de existența căruia prea puțini oameni mai au cunoștință.