Vineri, 31 Iulie 2015 14:39

Sărbătoare cu flori la carafă și „pești” la frapieră Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

N-ați avut niciodată senzația aceea de liniște, de plăcută contemplare a unui acvariu cu peștii săi multicolori, de câte ori priviți o frapieră plină de sticle cu vin? Aproape că simți cum buteliile încep să înoate, cum vinul alunecă prin apă ca un animal acvatic în toată splendoarea sălbăticiei sale. M-am bucurat recent de aceste senzații cu prilejul unei zile de naștere sărbătorite în dormitorul bunicii.

Dacă e să povestesc despre „speciile de pești” din frapieră, trebuie spus că am servit opt vinuri, care mai de care mai grozave. Florile au șezut cuminți în carafele de debarasare, invitații au servit prosciutto e melone și alte bunătăți la platou. Cum anturajul a fost cât se poate de nou, nu puteam decât să ne bucurăm că printre invitați s-a nimerit și o mai veche membră a clubului, bravă camaradă de voiaj și degustare.

Cu un alt oaspete de marcă am discutat despre rosé-urile din Provence și de alte lucruri care țin de oenologie, gastronomie, călătorie. Mi s-a părut minunat să pot servi în aceeași seară unul după altul următoarele vinuri: Young Liliac Fresh 2014, Young Liliac Fruity 2014, Sauvignon Blanc 2013 Colțul Pietrei Viile Metamorfosis, Fetească Neagră&Pinot Gris 2013 Avincis, Rosé 2014 Terra Romana SERVE, Rosé 2013 Avincis, Merlot Crucea de Malta 2009 Prince Știrbey, Soare 2009 Vinarte.

Primele șase, albe și rosé, au înotat în frapiere, pe cele roșii le-am lăsat în afară, spre o mai intensă contemplare. Le-am deschis și savurat, pe rând, și brusc ni s-a făcut dor de prietenii noștri plecați în marile vacanțe prin Creta, Sardinia, Croația, la capătul celălalt al Facebook-ului.

Citit 5270 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2015 14:47

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate