Luni, 27 Iulie 2015 15:31

Château Vartely, prima cramă de peste Prut care a pătruns în dormitorul bunicii Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Maratonul oenologic și oenofil continuă în dormitorul bunicii. Pe canicula de iulie, George Wine și Château Vartely au susținut un nou spectacol cu decantoare, gheață și frapiere. Primul producător din Republica Moldova prezent în club a adus cu sine niște Chardonnay-uri minunate, un rosé de top și un Cabernet Sauvignon cu nume de nobil geto-dac.

 

N-am apucat, la ultimul Vinvest, să dau pe la standul Château Vartely, însă Zoli a făcut-o. Cum-necum, grație afinităților sale ineuane cu somelierul cramei, am ajuns să organizăm o degustare în Vestik Club. Distribuitorul a adus cu sine o Fetească Regală 2014 din gama D’or, un Chardonnay D’or 2014, un Traminer 2012, un Chardonnay Taraboste 2013, un Rosé D’or 2014 din Malbec&Syrah și emblematicul Cabernet Sauvignon 2011 Taraboste. George Ignat (George Wine) a povestit continuu despre cramă, vinuri și multe altele cu ajutorul unei mici stații de amplificare, iar noi am servit și savurat licorile.

 

Feteasca Regală nu știu dacă este chiar de aur, conform gamei de început, și nu m-am prăpădit de dragul ei. În schimb, Chardonnay-ul din aceeași gamă are corp și personalitate și îl vei ține minte. Traminerul a fost defect, expirat, și poate că ar fi fost mai nimerit ca înaintea degustării somelierul desemnat să prezinte vinurile să le și încerce. Rosé-ul a punctat însă la toate capitolele: culoare, integritate, aciditate etc., lăsând uitată impresia neplăcută a vinului anterior. Mi-au plăcut mult și Chardonnay-ul, și Cabernet Sauvignon-ul din gama aristocratică Taraboste, vinuri de primă ligă, cu care te poți înfățișa mândru oriunde în lume.

 

A, și să nu uit: printre membrii clubului s-a numărat și unul, de fapt una, Traiana, care chiar a vizitat, cu plăcere, crama de peste Prut. Așa că nu aveam cum să nu simțim aceste vinuri ca fiind de acasă, de-ale noastre. Pe cuvânt de bănățean mutat peste Mureș!

 

Citit 1712 ori Ultima modificare Luni, 27 Iulie 2015 15:35

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate