Luni, 31 Ianuarie 2011 22:51

Asociaţia Vestik a pierdut un bun prieten: contele Guy Tyrel de Poix Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
477b7fa39f1eb2db4ae30ce1ed2268a0.jpg 477b7fa39f1eb2db4ae30ce1ed2268a0.jpg

Rămas bun, Cavaler alb al vinului românesc

Vestea tristă că Monsieur Guy Tyrel de Poix, preşedintele şi fondatorul Societăţii Euro-Române de Vinuri de Excepţie   (S.E.R.V.E.),  nu mai este printre noi a îndurerat şi Asociaţia Vestik, ai cărei membri au avut bucuria de a-l întâlni în vară cu ocazia unei degustări oferite de S.E.R.V.E. în Dealu Mare, la Crama Ceptura. Comunicatul de presă, primit de Vestik de la S.E.R.V.E. în seara zilei de 31 ianuarie, aduce "un ultim omagiu celui care a înnobilat prin experienţă şi talent savoarea vinurilor româneşti".


"Rămas bun, Cavaler alb al vinului românesc
    
  Contele Guy TYREL de POIX, Preşedintele şi fondatorul grupului S.E.R.V.E. şi creatorul mărcilor Vinul Cavalerului şi Terra Romana, ne-a părăsit sâmbătă, 29 ianuarie 2011, la vârsta de 55 ani, în urma unei lupte curajoase cu o boală grea.
   Domnul de POIX s-a pregătit pentru stomatologie la care a renunţat pentru a se ocupa de cele 50 de hectare de vie moştenite în Corsica. A venit pentru prima oară în România în 1993 iar în 1994 a înfiinţat S.E.R.V.E. (Societatea Euro-Română de Vinuri de Excepţie) care este producătorul a două dintre cele mai apreciate game de vinuri de pe piaţa românească: Terra Romana şi Vinul Cavalerului. Acesta a fost inceputul aventurii româneşti, aventură care l-a acaparat şi l-a făcut să se îndrăgostească de această ţară.
     Guy a pus dragoste şi pasiune în cele aproximativ 100 ha de vie pe care compania le deţine în Dealu Mare - Ceptura şi la Cogealac - Constanţa şi dedicaţie şi talent în crearea fiecărui vin; sufletul şi spiritul său se găsesc în fiecare sticlă de vin S.E.R.V.E. care a ieşit din cramă si nu rar a muncit cot la cot cu echipa sa pentru asigurarea calitaţii şi magiei vinului S.E.R.V.E.
   Aceeaşi dragoste şi poftă de viaţă a împărţit-o în jurul său familiei, prietenilor şi colaboratorilor săi care şi-l vor aminti drept cea mai curajoasă şi pozitivă persoană pe care au întâlnit-o.
     Miercuri, 2 februarie 2011, ora 15, va avea loc o ceremonie religioasă în biserica Saint François Xavier din Paris iar înhumarea va avea loc la Câmpina în intimitatea familiei."

   
    

Asociaţia Vestik şi Pivnicer sunt alături de familie, colaboratori şi colegi.
Dumnezeu să îl odihnească !

 

Citit 1818 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 11:42

Pivnicer

Poate părea neobișnuit să scrii un reportaj la un an și mai bine de la întâmplare. Cum nu a mai fost timp atunci, în primăvara lui 2018, pe când colindam Novi Sadul ca pe un alt acasă, am zis să înșir cuvintele acum, în anul tuenti-tuenti, cum se spune la noi la Bruxelles, vorbă de prim-ministru corigent la toate.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate