Luni, 28 Octombrie 2013 00:00

Câteva vinuri româneşti şi-au dat întâlnire în Clubul Vestik cu oaspeţi din toată lumea Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
f3edc47f3d08266f4b0828120c3f0632.jpg f3edc47f3d08266f4b0828120c3f0632.jpg

Un festin hypnotic acasă la CDViN

  Într-o seară de joi, cu o zi înainte ca în club să-şi facă prezenţa Boris şi Eticheta Roşie de la Oprişor, mai mulţi invitaţi au făcut cunoştinţă cu autografele din dormitorul bunicii şi au avut parte de o degustare de neuitat. S-a vorbit mai ales în engleză, fiindcă era greu altfel să ne înţelegem român cu englez, irlandeză cu norvegiană, poloneză cu italian, spaniolă cu elveţiană.
   Graţie unei munci în echipă, cu ajutorul lui Dan şi al Laurei, o destoinică membră a CDViN, am reuşit să facem o prezentare a vinurilor şi cramelor prezente: Crâmpoşie 2012 de la Ştirbey, Rosé 2012 de la Oprişor, Fetească Neagră 2011 de la SERVE, Cabernet Sauvignon 2011 de la Avincis, Muscat Ottonel 2012 de la Domeniile Boieru.

  Cele cinci vinuri româneşti au fost degustate pe rând de invitaţi proveniţi din şapte ţări europene. Nu au lipsit platourile asociate degustării şi am avut grijă să oferim un gulaş de vânat à la Mladen, o comandă specială onorată de restaurantul sârbesc Karageorge din Timişoara, iar la desert ne-am delectat cu nelipsita Lemon Drizzly Cake prin grija gastronomică a Pivnicerei. Un festin internaţional, ce mai! Cei prezenţi au făcut cunoştinţă cu Lucky Motanul, un special guest star care s-a văzut nevoit să-şi ia rămas bun prea curând de la invitaţi din cauza unei doamne alergice la un asemenea blogger cu blană.
   Întâmplarea a luat sfârşit târziu în noapte, oaspeţii plecând agale spre hotelurile şi casele lor pe străzile burgului arădean. Ne place să credem că în amintirile lor despre România au pătruns pentru totdeauna aroma vinurilor degustate şi fascinaţia autografelor din dormitorul bunicii. "Hypnotic, hypnotic", vorba unui oaspete din Great Britain!

 

Galerie foto

Citit 909 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Octombrie 2014 22:18

Pivnicer

Noi, da. Acesta este răspunsul la întrebarea din titlu. De fapt, nu am fost cu toții acolo, la Groningen Wijnfestival 2018, ci am participat mai degrabă printr-un bun reprezentant, mezinul Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați, Dan Sămînță.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate