Marți, 29 Octombrie 2013 00:00

Rusalcă, Drăgaică, Eticheta Roşie. Şi Boris, bineînţeles, din nou în dormitorul bunicii Recomandat

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
aaaa4c0e0605aef455aad6d01155c106.jpg aaaa4c0e0605aef455aad6d01155c106.jpg

Încă o seară cu vinurile Cramei Oprişor

  Ultima noastră seară cu Boris şi Oprişor a fost una cât se poate de specială. O dată, fiindcă toate vinurile prezentate au fost de excepţie iar degustarea s-a dovedit un adevărat eveniment oenologic. Apoi, fiindcă Boris a arătat o formă de zile mari, povestind, descriind, mimând, dramatizând, adorând vinurile cramei pe care o reprezintă.
   Cu câteva zeci de minute înainte ca degustătorii neautorizaţi să se strângă în club, am îngropat în gheaţa frapierei mai multe sticle de Sauvignon Blanc 2012 şi de Rusalcă Albă 2012 iar vinurile roşii au fost Drăgaica Roşie 2011 şi Eticheta Roşie 2011. Sauvignonul e fresh, plăcut, răcoritor, numai bun de servit la sfârşitul acestui octombrie iarăşi cald, ca o toană de toamnă capricioasă şi uneori chiar blândă. Rusalca este o bucurie pentru connaisseurs, are o aciditate ridicată şi postgust complex. Pentru mine, Drăgaica a fost cel mai contrariant vin al serii, a evoluat frumos, se deschide în pahar cu o mulţime de arome, dar care realizează un întreg armonios, în continuă devenire, desăvârşire. Cât despre Etichteta Roşie, acesta e un vin mare, simţi asta de la primul contact nazal. Mă gândesc să-mi umplu vinoteca cu el, mai ales că-mi place enorm şi ambalajul habsburgic.
   Dormitorul bunicii a fost aproape plin şi de această dată, echipa arădeană fiind completată de mai mulţi oaspeţi din Cluj şi Timişoara. Dacă stau să fac statistici, să contabilizez cei doi ani de club şi zecile de degustări petrecute în sediul nostru cu motan şi autografe, îmi dau seama că Oprişor este una dintre cele mai prezente şi active crame, dacă nu cumva chiar nr. 1, iar Boris se dovedeşte omul de vin care a călcat cel mai des pragul CDViN. Îl aşteptăm cât de curând cu noutăţile de la Oprişor şi cu alte vinuri despre care, dacă nu ar fi de top, nici nu s-ar mai povesti.

Citit 3111 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 19:11

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate