Miercuri, 26 Iunie 2013 00:00

Cinci vinuri premium ALIRA vor fi reprezentate la nivel național de PPD România: Merlot 2009, Cabernet Sauvignon 2010, Tribun 2011, Fetească Neagră 2011 și Rose 2012 Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
c795382fb49bea1197d25cde98fe619b.jpg c795382fb49bea1197d25cde98fe619b.jpg

Vinurile premium românești ALIRA au un nou distribuitor oficial

PPD România, unul dintre cei mai mari distribuitori de băuturi alcoolice importate premium și super-premium de pe piață, anunță că a devenit distribuitorul oficial al vinurilor românești ALIRA. Cinci vinuri premium românești ALIRA produse pe cele 80 de hectare ale domeniului Aliman din Dobrogea vor fi distribuite la nivel național în locațiile off și on trade ale PPD România.

 

Cu o investiție de peste 7 milioane de Euro, compania WineRo a început în 2010 distribuția primului său vin ALIRA Merlot 2009, iar în prezent oferă o gamă largă de vinuri premium printre care Fetească Neagră (soi românesc), Merlot, Cabernet Sauvignon și Rose.

 

 

Cele cinci vinuri premium care vor fi reprezentate la nivel național de PPD România sunt: ALIRA Merlot 2009 ; ALIRA Cabernet Sauvignon 2010 ; ALIRA Tribun 2011 – un cupaj dincele trei soiuriMerlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră; ALIRA Fetească Neagră 2011 și ALIRA Rose 2012.

 

Vinurile ALIRA sunt rezultatul combinației dintre terroir-ul de la Aliman, locul unde acum crește și se dezvoltă vița de vie, și profesionalismul cu care oenologul aplică filozofia vinurilor din Bordeaux. Această combinație a condus la obținerea unor vinuri complexe și echilibrate, tipice, dar în același timp amprentate de condițiile din Dobrogea.

 

“Suntem mândri să reprezentăm vinurile ALIRA, recunoscute și premiate la nivel internațional, și, astfel, să diversificăm categoria de vinuri din portofoliul nostru. Avem convingerea că în România se produc vinuri de calitate, comparabile cu cele mai apreciate din lume, care au devenit tot mai îndrăgite și solicitate de consumatori atât pe plan local cât și internațional", a declarat Nikos Xystouris, Director General al PPD România.

 

 

 

“Început în 2006, prin alegerea unui terroir excelent pentru vinuri roșii, continuat sub atenta supraveghere a renumitului oenolog francez Marc Dworkin, proiectul nostru are obiectivul de a oferi consumatorului român vinuri cu cel mai bun raport calitate - preț în segmentul premium. Pentru a ne atinge acest obiectiv aveam nevoie de un partener puternic, orientat către vânzarea de produse premium, care să înțeleagă și să susțină strategia noastră. Am găsit acest partener în PPD România și suntem convinși că împreună vom reuși să aducem și să menținem ALIRA în topurile preferințelor consumatorilor de vinuri bune”, a declarat Ghenadie Bobeică, General Manager al WineRo.


 

 

Despre PPD

 

Prezentă pe piața din România din 2007 și parte a companiei Photos Photiades Distributors, PPD România este printre cei mai mari distribuitori de produse de alcool premium si super-premium de pe piaţa locală şi partener al renumitului producător de băuturi spirtoase, Diageo, lider mondial pe segmentul de băuturi premium.

 

Alături de Diageo, Grupul Campari şi de alţi parteneri strategici la nivel local, compania deţine cel mai mare portofoliu de branduri premium și super-premium, renumite în întreaga lume, precum Johnnie Walker, J&B, Smirnoff, Baileys, şampania Lanson, Campari, Aperol, Wild Turkey, Cinzano, SKYY Vodka, precum și propriul brand de vodkă, Tazovsky Vodka.

 

Photos Photiades Group (PPG), companie internațională fondată în urmă cu peste 70 de ani, are o activitate seminficativă în vânzări, marketing și distribuție de branduri alcoolice și non-alcoolice de renume mondial. PPG este prezentă în România, Grecia, Cipru, Croația și Slovenia.

 


 

Despre ALIRA&WineRo

 

Compania WineRo s-a înființat în 2006, an în care a achiziționat 80 de ha de teren la Aliman, județul Constanța. Aici au fost plantate și sunt cultivate soiul românesc Fetească Neagră și soiurile internaționale Merlot și Cabernet Sauvignon – investiția în achiziții și plantări a fost de 2,6 mln Euro. În septembrie 2010 a fost lansat primul vin produs de WineRo, ALIRA  realizat din struguri Merlot din recolta 2009.

 

 

 

La sfârșitul anului 2012, următorul vin din gamă a aparut pe piață - ALIRA Tribun 2011, un cupaj prietenos de Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. În 2013, gama a fost completată cu alte premiere: ALIRA Rose 2012, ALIRA Cabernet Sauvignon 2010 și ALIRA Fetească Neagră 2011.


 

Citit 3051 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Octombrie 2014 21:15

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate