Miercuri, 27 Octombrie 2010 11:33

GlaxoSmithKline (GSK) este cel mai bun angajator din Romania Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
f8e9368f0cf681d6fd9e50b21b6f4236.jpg f8e9368f0cf681d6fd9e50b21b6f4236.jpg

Studiu:

GlaxoSmithKline (GSK) se claseaza pe locul intai in topul companiilor din Romania cu peste 250 de angajati, inregistrand un nivel ridicat de implicare al echipei, de peste 80%, potrivit studiului „Best Employers Romania 2009-2010”, realizat de compania de consultanta in resurse umane Hewitt Associates. In termenii definiti de specialistii in resurse umane ai Hewitt Associates, “implicarea” angajatilor inseamna mai mult decat satisfactia angajatului sau atasamentul acestuia fata de locul de munca, ea reflecta masura in care angajatii isi doresc sa contribuie la succesul companiei.

GSK are in Romania o echipa de peste 1.000 de angajati, care contribuie la succesul companiei pe piata locala. Comparativ cu alti jucatori din industria farmaceutica, probabil ca GSK este una dintre cele mai „nationale” dintre companiile internationale din Romania: are productie de medicamente la Brasov, o companie importanta de distributie farmaceutica nationala, Europharm Distributie, precum si o echipa puternica si motivata de reprezentanti medicali.

„Suntem mandri ca am obtinut acest rezultat, care reprezinta o recunoastere a politicii GSK de orientare catre oamenii cu care lucram. Mai presus de toate, fiecare dintre angajatii nostri este motivat in activitatea sa de faptul ca pune in centrul activitatii sale binele pacientilor romani si ii ajuta pe acestia sa se bucure de fiecare moment al vietii lor”, a declarat Iulia Dobritoiu, HR Director GSK Romania.

Rezultatele acestui studiu au indicat un nivel al satisfactiei echipei din Romania de situat în jurul a 83%, valoare care a ajuns pana la 93% in cazul angajatilor mai vechi de 10 ani. Pentru a mentine nivelul ridicat de implicare al angajatilor, GSK pune un accent deosebit pe comunicarea interna unitara, coerenta si continua intre angajati si management, aceasta fiind o resursa esentiala in transformarea angajatilor in ambasadorii companiei si in consolidarea culturii organizationale.

In plus, politicile GSK de resurse umane au la baza atat recunoasterea performantei individuale (calitative si cantitative), cat si identificarea si retinerea talentelor in organizatie prin programe de dezvoltare accelerata. Dezvoltarea angajatilor prin expunerea la proiecte, arii de business sau culturi diverse reprezinta, pe langa beneficiul individual, un mod de lucru standard In organizatia GSK.

Printre metodele importante de atragere a noilor angajati se numara politicile de recrutare si selectie (concentrate pe descoperirea potentialului si agilitatii de a invata a candidatului), politica de management al talentelor si programele de dezvoltare accelerata ce decurg din aceasta. Nu in ultimul rand, cultura noastra organizationala a GSK are ca fundament implicarea oamenilor in procesul de luare a deciziilor, dezvoltarea personala si a celorlalti si etica.

Citit 1328 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2016 08:11

Pivnicer

Poate părea neobișnuit să scrii un reportaj la un an și mai bine de la întâmplare. Cum nu a mai fost timp atunci, în primăvara lui 2018, pe când colindam Novi Sadul ca pe un alt acasă, am zis să înșir cuvintele acum, în anul tuenti-tuenti, cum se spune la noi la Bruxelles, vorbă de prim-ministru corigent la toate.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate