Joi, 04 Aprilie 2013 09:59

GoodWine 2013. Oprişor, un dulce Detaliu Recomandat

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
aab7bf0057af0af72469549bc21def39.jpg aab7bf0057af0af72469549bc21def39.jpg

Ca ursul la mierea unui stand

În tot ceea ce defineşte complexitatea lumii, detaliile pot să facă diferenţa. În ce priveşte Crama Oprişor, s-ar putea ca Detaliu să facă diferenţa. E vorba de o nouă gamă de vinuri, creaţie a Veronicăi Gheorghiu, cu care am făcut cunoştinţă la standul producătorului din Mehedinţi în cadrul primului GoodWine 2013.
De fapt, am urmărit totul în detaliu la acest stand, forfota, zâmbetele şi tristeţile, VIP-urile prezente, pe acelaşi Ionuţ Popescu, fost ministru, care mai dăduse pe la acelaşi stand pe când acesta se afla în World Trade Plaza. Obiectivul foto a surprins detalii cu roata de car brodată pe bluze, cu arta erotică prezentă pe etichetele vinurilor, cu domni, doamne şi domniţe vizitatoare prezenţi acolo ca ursul la miere. Un urs la miere oi fi fost şi eu, de vreme ce am degustat Chardonnay-ul 2012 din Detaliu şi m-am îndrăgostit pe dată de el. Poate mă credeţi, poate nu, dar am recunoscut stilul oenologului care a creat Sirena Dunării pentru Vinarte, unul dintre vinurile mele preferate.
M-am bucurat de toată atenţia unui truditor la stand şi am putut să constat, după ce am degustat noile vinuri, Zinfandel Caloian 2012, Rose Măiastru 2012, Rusalca Albă 2011, Cabernet Sauvignon La Cetate 2011, ultima Drăgaică Roşie şi ultima Smerenie, că le vreau pe toate acestea, pentru mine şi pentru membrii CDViN, în vinotecă şi la degustările din dormitorul bunicii. Ca un bonus, m-am bucurat şi de un strop din Cutia Paleologu, decantat pe îndelete în orele din urmă, dar şi de vinul ambalat în sticla mea preferată, Passarowitz 1718.
În ciuda atâtor detalii de care amintesc aici, cu Pinot Noir-ul 2011 din Detaliu încă nu am apucat să fac cunoştinţă. De aceea, când scriu toate acestea, încă mă aflu într-o dulce aşteptare.

Citit 4342 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 18:28

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate