Miercuri, 03 Aprilie 2013 21:33

GoodWine 2013. Vinarte, splendoarea unei verticale Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
aa1c8ca6a7a8ed8e842c7e321d372c7e.jpg aa1c8ca6a7a8ed8e842c7e321d372c7e.jpg

Prince Matei 2009-1998 într-un singur pahar

Probabil că evenimentul oenologic numărul unu la summit-ul de primăvară al vinului GoodWine 2013 a fost verticala de Prince Matei oferită cu generozitate de compania Vinarte mulţimii de profesionişti, de bloggeri, de pasionaţi, de vizitatori pur şi simplu adunaţi în faţa standului. Pentru mine a fost a doua experienţă de acest fel, după verticala petrecută acasă, în Clubul Vestik. Dacă în toamnă, Costel Cainamisir şi echipa sa ne-au uimit pe toţi cu fetele pictate pe corp, asociate cu minunata Nedee lansată acolo, acum am avut parte de alte senzaţii speciale numai şi numai din pricina vinurilor din pahar. Anii s-au derulat înapoi din 2009 şi până în 1998, o adevărată demonstraţie de forţă a companiei al cărei preşedinte este Sergio Faleschini, prezent şi el la eveniment.
Am stat la taifas cu Big Radu şi aproape că ne-am îmbătat de buchetul acestor vinuri care par create înaintea creării viei. Au fost cu toţii acolo, cunoscătorii atenţi la ce se întâmplă: Oliver Bauer, Ghislain Moritz, Angela Prado, Răzvan Jurcă, Mona Arsulescu, Radu Rizea şi mulţi alţii.
Vă mărturisesc sincer că nu pot găsi cusururi nici unui vin dintre cele servite în verticală, fiecare este încă în viaţă, fiecare a îmbătrânit frumos, fiecare îşi are personalitatea lui inconfundabilă. Totuşi, dacă m-ar obliga cineva, cu pistolul la tâmplă, să numesc repede un vin preferat, probabil că aş spune şoptit: Douămiiunuuuuuu!

Citit 1355 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 18:26

Pivnicer

Cocoțată pe un deal de la marginea Pâncotei, oraș arădean interesant, încărcat de istorie, Crama Dorvena e mai discretă decât se arată la prima vedere. Și prima vedere e spectaculoasă, e panoramică, o admiri de pe șosea de mergi de la Pâncota spre Ineu ori invers, se dezvăluie ca un monument viticol futurist, încântă ochiul oricărui călător dedat plăcerilor privirii.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate