Miercuri, 06 Martie 2013 22:50

VINVEST 2013: Gala Vinului Premium Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
e95fad6d05280e34e2bca884bbedbc41.jpg e95fad6d05280e34e2bca884bbedbc41.jpg

Ediţie Aniversară a celui mai importat festival de vin din vestul țării

Gala Vinului Premium se va desfăşura în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri din Timişoara în data de 20 aprilie 2013, începând cu ora 14.00, în cadrul Salonului Internaţional de Vinuri, VINVEST 2013 Timişoara. Gala constă într-o paradă grandioasă a vinurilor româneşti şi internaţionale premiate la concursuri naţionale şi internaţionale, prezentate de către oenologi şi somelieri bine cunoscuţi în lumea vinului.  Evenimentul se va desfăşura în premieră la VINVEST, după Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice.

Consider că asocierea unei crame cu un vin reprezentativ da personalitate fiecărui producător în parte, aşa că iubitorii de vin vor avea ocazia să-şi îmbogăţească nu numai cunoştinţele despre crama şi despre vin, ci să înţeleagă în ce constă imaginea complexă a vinului, spune doamna Lucia Pîrvu, expert degustator si director VINVEST.

Preţ şi valoare

Pe lângă cei care se vor înscrie la Gală prin achiziţionarea unui bilet al cărui cost este 250 de lei, în sală se vor afla jurnalişti şi profesionişti din domeniul viei şi vinului. Un bufet suedez din produse de calitate vă fi aranjat cu arta spre deliciul şi bucuria tuturor participanţilor. Fiecare invitat va trăi o experienţă unică prin activarea simţurilor vizuale, olfactive şi gustative. Procesul de degustare oferă fiecăruia dintre noi posibilitatea de a ne perfecta simţurile, de a descoperi vinul, de a percepe mirosurile, gusturile, de a pătrunde în interiorul vinului în urma explicaţiilor unui somelier sau enolog. În prima etapă, e important să percepem aromele şi buchetul vinului, iar gustativ să încercăm să-l comparăm trecându-l ulterior prin filtrul gustului personal. Degustarea în sine este subiectivă, are amprenta personală a celui care o performeaza. E foarte important ca vinul să fie arhivat în memorie prin amprentă olfactivă şi gustativa. Pe lângă toată această bogăţie de percepţii şi senzaţii, iubitorii de vin vor avea marea şansă de a se adresa în mod direct oenologilor, somelierilor şi producătorilor de vin de la circa 20 de crame, mai spune directorul VINVEST.


Brand - event

Dintre toate evenimentele salonului,  Lucia Pîrvu recomandă în special acest eveniment deoarece întregeşte imaginea de sărbătoare pe care organizatorii intenţionează să o ofere acestui salon, VINVEST 2013 – Ediţie Aniversară, ocazie cu care se vor sărbători cei 10 ani de activitate VINVEST şi cei 30 de ani de activitate ai doamnei Pîrvu în domeniul viei şi vinului. Vinul Premium, în concepţia mea, reprezintă rodul muncii în echipă, nivelul cel mai înalt de creaţie pe care îl atinge o cramă după ani şi ani de eforturi din partea tuturor celor implicaţi în procesele de producţie, marketing şi vânzare. Nu e uşor să creezi un brand şi nu e uşor să-l menţii. Aceasta gală am iniţiat-o cu scopul de a apropia iubitorii vinului de locul de provenienţă tocmai prin degustarea Vinului Premium, convinşi fiind că invitaţii îşi vor dori să cunoască în detaliu locul de origine al vinului degustat. Mai mult decât atât, în prezent cramele au posibilitatea de a primi oaspeţi pentru a degusta vinurile asociindu-le cu meniuri tradiţionale. De asemenea, oferă servicii de cazare şi au capacitatea de a organiza conferinţe, teambuilding-uri şi alte evenimente. Turismul viticol funcţionează în alte ţări, ar putea funcţiona excelent şi în România, ţinând cont de nivelul optim al ofertelor turistice pe care le practică în prezent multe crame româneşti, observă Lucia Pîrvu.

Elementul surpriză

Vinurile care vor fi prezentate la Gală fac parte din tezaurul cramelor deja înscrise la salon, dintre care două susţin evenimentul în calitate de parteneri principali, Jidvei şi Casa de Vinuri Cotnari. Inclusiv organizatorii sunt curioşi să vadă cu ce vinuri  vor surprinde asistența şi celelalte crame participante – Petro Vaselo, Domeniile Anastasia, Staţiunea Blaj, Domeniile Sâmbureşti, SCDVV Pietroasă, Domeniile Dealu Mare Urlaţi, Crama Oprişor, Wine Princess, Crama Borha - Bodegas Y Vinedos del Jalon, La Rioja Altă S.A., Enate - Domeniile Sară, Budureasca, Marvin Wine Shop, Villa Iustina, Liliac Winery. În calitate de organizatori, şi noi le pregătim o surpriză plăcută atât producătorilor de vin - fără aportul cărora nu am putea desfăşura acest eveniment, cât şi celor înscrişi la Gală. Dezvăluirile le vom face ulterior, pe site www.vinvest.ro şi pe profilul de facebook www.vinvest.ro/salonul.vinvest, concluzionează Lucia Pîrvu.

Citit 1310 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2016 09:09

Pivnicer

După ce, într-o vineri, prietenul nostru Elias Macovela ne-a oferit, în odăile bunicii, una dintre cele mai frumoase întâmplări oenologice ale anului, o verticală de Moscatel de Setúbal, am zis să-i ținem companie a doua zi prin vizitarea a două crame emblematice din Podgoria Miniș-Măderat.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate