Luni, 14 Martie 2016 10:16

Un party de pomină cu Ella, Syrah și Lucky Motanul Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

(Mir)Ella (von) Heizer, cea mai autorizată dintre membrii Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați, a ținut să-și serbeze și ea ziua de naștere în dormitorul bunicii. Așa se face că într-o zi de miercuri clubul s-a umplut de invitați, sunete dansante și arome de vinuri mărețe. Pentru noi era începutul unei săptămâni de foc, cu patru evenimente consecutive, de care ne-am bucurat și pentru care ne-am trudit cu cea mai mare plăcere.

De ziua ei, Ella a ales să fie alături de membrii familiei și de prietenii vestici. Am fost vreo 25 cu toții, degustători greu încercați în sute de sărbători petrecute împreună. Primul care s-a înființat în club a fost motanul Lucky, atras de sunetul de party și de aromele irezistibile ale platourilor pregătite de chef Tina (frigărui de porc, pulpe de pui marinate, trufe de brânză cu nuci prăjite, plăcinte cu ciuperci de pădure, frigărui de pui cu ananas, pere coapte umplute cu gorgonzola și nuci, pateuri cu somon afumat, salată cu brânză de capră și sfeclă etc. etc.). Sosirea sa a fost prilej de efuziuni în compania lui Zoli, a Adrianei și a altor membri apropiați. Apoi odăile bunicii s-au umplut pe rând, vinul a curs în pahare, muzica a vibrat în boxe, doamnele au dansat la nesfârșit pe muzica tentantă a anilor ‘80 și ‘90.

Să mai spunem că am degustat și chiar băut următoarele vinuri alese de Ella: spumantul Foss Marai Surfine, Sauvignon Blanc 2015 Caloian Crama Oprișor, Crampoșie Selecționată 2013 Crama Bauer, Syrah 2013 Colțul Pietrei și Negru de Drăgășani 2013 Via Marchizului de la Viile Metamorfosis, Fetească Neagră 2013 Selene Cramele Recaș. Cum știm că Syrah-ul e preferatul Ellei, în ziua aceea ni s-a părut și mai frumos decât de obicei, așa că l-am și adoptat drept vinul serii.

Regina dansului a fost chiar sărbătorita, după cum se poate observa din fotografiile de rigoare. La sfârșit de tot, în plină noapte, după ce taxiurile au dus acasă oaspeții de la clubul de vin, un singur membru vestic nu voia nici în ruptul capului să meargă la culcare. Acesta era bineînțeles Lucky Motanul, cel care nu știa că a doua zi, de fapt chiar în ziua aceea, urma o nouă degustare în club, una cu vinurile celui mai important producător din Podgoria Miniș-Măderat și cu platourile apetisante ale Pivnicerei.

 

Mai multe imagini

Citit 4345 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2019 09:55

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate