Duminică, 18 Decembrie 2011 21:57

Vesticii au savurat, la Enoteca de Savoya, un vin care se serveşte în trenul Orient Express Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
d36bbe545ab33b757bd8b116a43b9c3b.jpg d36bbe545ab33b757bd8b116a43b9c3b.jpg

O seară cu Prosecco şi Schiopettino, cu gândul la Bella Italia

Enoteca de Savoya, la consacrata degustare de joi, a avut invitaţi de la Crama Petrussa din Italia, care au prezentat şase dintre vinurile lor, aduse din regiunea Friuli-Venezia Giulia. Localitatea Prepotto, din provincia Udine, unde se află crama, proprietatea lui Paolo şi Gianni Petrussa, se învecinează cu Slovenia şi este aproape de Marea Adriatică şi de Prealpii Giulie, caracterul strugurilor fiind aparte datorită climei mediteraneene şi alpine. Crama a fost înfiinţată în 1986 şi reprezintă munca şi cunoştinţele a două generaţii. Fraţii Paolo şi Gianni au fost cei care au avut curajul să transforme un hobby într-o afacere.

În deschiderea degustării s-a servit Prosecco. Au urmat trei vinuri albe: Sauvignon 2010, Friulano 2010 (dintr-un soi de struguri specifici zonei Tocai-Friulano) şi Chardonnay 2009. Vinurile roşii au fost reprezentate de Cabernet 2009 (asamblaj de Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc) şi de minunatul Schioppetino di Prepotto 2008. Istoria spune că încă de la anul 1282 vinul obţinut din acest soi de struguri era băut la mesele familiilor importante din regiune. Este un vin elegant şi aromat cu gust ce aduce a pepene verde şi vag a fructe de pădure. Este echilibrat în tanini, catifelat, mai feminin, apropiindu-se ca textură de Pinot Noir. În trenul Orient Express se serveşte Schioppettino produs la această cramă.

Reprezentanţii Vestik au savurat vinurile prezentate la degustare, luând la plecare câteva sticle de Prosecco pentru a începe anul 2012 cu gândul la Italia, ţară în care membrii clubului se simt atât de bine.

Citit 2115 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 16:22

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate