Vineri, 26 Octombrie 2018 13:41

Crama CARASTELEC, triplu premiată la The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018 Recomandat

Scris de Vestik
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

# Medalia de aur, trofeul World Champion Rising Star și premiul special Best in Class sunt premiere nu doar pentru crama din județul Sălaj, ci și pentru România
# Carassia Blanc de Blancs va fi inclus în următoarea ediție a renumitei publicații de profil Christie’s World Encyclopedia of Champagne & Sparkling Wine

În cadrul galei organizată la The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018 (CSWWC), ce a avut loc, în 24 octombrie 2018, la Londra, au fost anunțați câștigătorii trofeelor și campionii regionali ai diferitelor categorii. Noul spumant Carassia Blanc de Blancs, premiat în iulie cu medalia de aur, a fost distins acum cu premiul Best in Class la categoria Future Release, în timp ce Crama Carastelec a primit trofeul World Champion Rising Star, distincție anunțată în premieră la cea de-a cincea ediție a concursului mondial dedicat în exclusivitate vinurilor spumante.

Juriul CSWWC a degustat primele spumante Carassia cu un an în urmă, în 2017, când acestea au fost distinse cu medalia de argint. La ediția din 2018 a campionatului mondial, spumantul premiat la prima ediție și-a confirmat din nou calitatea, fiind distins cu o nouă medalie de argint. Prezentată la concurs ca un produs în devenire, în categoria Future Release, următoarea ediție Carassia Blanc de Blancs, din recolta 2015, a fost premiată cu medalia de aur. Evoluția spumantului a fost unanim apreciată, vinul fiind caracterizat de experți ca unul „dintr-o altă ligă“ în comparație cu cel degustat la prima ediție. Această evoluție remarcabilă a convins juriul să acorde, pentru prima oară în istoria competiției, un premiu special unui vin din categoria Future Release. Premiul Best in Class a fost acordat, în premieră, spumantului Carassia Blanc de Blancs.

“Misiunea noastră este să promovăm spumantele de înaltă clasă, dar, totodată, să descoperim și să premiem vinuri noi, din regiuni mai puțin cunoscute, așa că sunt onorată să vă prezint Crama Carastelec, din România, producătorul spumantelor Carassia și câștigătorul trofeului World Champion RISING STAR”, a anunțat Tom Stevenson, fondatorul CSWWC, în timp ce i-a înmânat trofeul oenologului cramei, Bereczki Csaba, în cadrul galei premianților, de la Londra.

Prin acordarea trofeului „Rising Star”, juriul a confirmat faptul că Crama Carastelec face parte dintre producătorii de clasă înaltă, de nivel internațional. Această decizie a fost luată pe baza vinurilor prezentate la concurs, a potențialului produselor și al cramei. Totodată, decizia a fost luată doar după o vizită efectuată la cramă și după verificarea atât a procesului de vinificare, cât și a evoluției celorlalte spumante.
Medalia de aur, premiul special Best in Class și trofeul World Champion Rising Star sunt premiere nu doar pentru Crama Carastelec, ci și pentru România. „Suntem mândri că am obținut aceste medalii și considerăm că este un semn promițător pentru viitor”, a declarat Edit Leitersdorfer, CEO Crama Carastelec.

The Champagne and Sparkling Wine World Championship (CSWWC) este singura competiție internațională destinată exclusiv vinurilor spumante și șampaniilor. Criteriile urmărite sunt puritatea, eleganța, vivacitatea
și finețea spumantelor. Procedura de evaluare (Ango-Aussie) urmată de juriul alcătuit din trei dintre cei mai apreciați experți din „lumea efervescentă” a vinului - Tom Stevenson (expert în Champagne, autorul a 25 de cărți de specialitate), Essi Avellan (Master of Wine) și Dr. Tony Jordan (doctor în chimie și oenolog consultant) -, este considerată ca fiind metoda cea mai exactă și mai precisă de evaluare a vinurilor. Carassia Blanc de Blancs va fi inclus și în următoarea ediție a renumitei publicații de profil Christie’s World Encyclopedia of Champagne & Sparkling Wine.

Premii CSWWC 2018:
1. Carassia NV Blanc de Blancs Future Release Gold Medal
2. Carassia Blanc de Blancs Silver Medal
 
Trofee CSWWC 2018:
 
1. Carassia NV Blanc de Blancs (Future Release) „BEST IN CLASS”
2. Crama Carastelec– World Champion „RISING STAR”
Citit 1237 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 15:12

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate