Marți, 23 Octombrie 2018 09:17

Seara noastră cu Pinot și Alira Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Alira sună frumos, aproape ca Alina, aproape ca Adina. Ai zice că e un nume străvechi românesc, de prin părțile de sud, însorite. Cei care fost însă vreodată la Aliman și au trecut și pe lângă Rasova știu bine însă că aici vorbim de un brand și totodată de un nume relativ nou pe piața vinului românesc, obținut prin asocierea celor două denumiri de localități dobrogene. Și mai știu că Alira are o soră mai mare în Bulgaria, în Bessa Valley, cel puțin la fel de frumoasă...

În premieră pentru dormitorul bunicii, un cunoscut brand dobrogean și-a prezentat vinurile în fața degustătorilor neautorizați. Alira a venit cu șapte vinuri și cu doi promotori care au povestit în tandem totul despre cramă și licorile sale.

Somelierul Nicolae Pop și directorul de vânzări Paul Stoica ne-au prezentat pe rând: Alira Sauvignon Blanc 2017, Alira Rosé 2017 (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon), Alira Tribun 2015 (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot), Alira Concordia 2013 (Fetească Neagră, Merlot), Alira Cabernet Sauvignon 2013, Alira Grand Vin  Cuvée 2011 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră), Eleganza 2014 (Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon).

Pentru mine am ales primul vin, cupajul Tribun și desertul Eleganza, vin dulce obținut prin metoda Recioto din cele trei soiuri roșii din portofoliul cramei.

În seara cu pricina am avut printre noi și un Pinot, însă nu unul Noir, ci unul Maro ca mistrețul (licența aparține veterinarului), în persoana cu coadă sârmoasă a teckelului casei, dar și o Missy, de felul ei o rafinată felină cu vânarea căreia se îndeletnicește zilnic cățelul despre care vorbeam mai sus.

Citit 2695 ori Ultima modificare Luni, 12 Noiembrie 2018 00:48

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate