Luni, 07 Noiembrie 2022 16:57

Carastelec cu Friza, Carassia, Benedict și Sophia, dar fără Enikő Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ajun de Oravinum, festival orădean care adună deja câteva ediții, am zis să organizăm o degustare ardelenească, având pe lista șase vinuri de la Carastelec. Chiar dacă unora dintre noi ne-a lipsit mult Enikő, seara a fost una reușită grație calității vinurilor și a celui care le-a prezentat.

În absența promotoarei de altădată, prietena Negele Enikő, am putut savura noile vinuri ale cramei sălăjene cu ajutorul lui Adrian Plutariu, noul animator al mărcii Carastelec. Astfel, am degustat pe rând: Friza Rosé 2021, Carassia Rosé brut, Vinca Theresia Rhein Riesling (2020), Vinca Sophia Barrique 2020, Vinca Benedict Pinot Noir 2020, Carassia Classic brut (Magnum). Pivnicera ne-a alintat cu platouri asortate și cu un tort diplomat cât se poate de aniversar, consumat până la ultima felie, până la ultima bucățică.

Friza, fie ea alb(ă) sau rosé, are încă de la apariție un mare succes în clubul nostru, fiind vinul perfect pentru sezonul cald, dar și pentru toamna asta devenită vară indiană. Mai fin, mai intens, mai stilat, spumantul Carassia Rosé este potrivit pentru iubitorul de șampanii, căruia îi oferă fiorul potrivit. Un Rhein Riesling tipic și acid și un blând Chardonnay baricat, pentru domni dar mai ales pentru doamne, domnișoare și domnițe, au completat firesc degustarea. La urmă, un remarcabil Pinot Noir, caracterizat de tipicitate și expresivitate, și un excelent spumant la magnum obținut prin metoda tradițională (pentru mine, vinul serii) au încălzit serios atmosfera.

Ne dorim de-acum, nerăbdători, o viitoare degustare care să conțină și vinuri din mult așteptata colecție Carassia vintage, îndelung maturată, care cuprinde doar câteva mii de sticle.

Citit 99 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2022 18:38

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate