Nicholas Lander a studiat la Universitatea din Cambridge și Manchester Business School, înainte de a se impune ca unul dintre specialiștii de renume ai Mării Britanii în materie de restaurante, în anii 1980, când și-a deschis propriul restaurant, "L’Escargot", în Soho, Londra - devenit faimos, la acea vreme. Din 1989 este corespondent pentru Financial Times, în rubrica săptămânală "The Restaurant Insider", prezentând teme și tendințe din industria de restaurant.
A găzduit câteva emisiuni de televiziune și recent a fost implicat, ca și critic, în cunoscutul show MasterChef. A scris mai multe cărți de specialitate, printre care amintim “The Art of The Restaurateur” (ISBN 9780714864693, 2012) și "Dinner for five" (ISBN 0091783097, 1994), fiind unul dintre cei mai bine vânduți autori din domeniu, în Marea Britanie.
Cei interesați să-l cunoască pe Nicholas Lander o pot face participând la Salonul RoVinHud - un eveniment de cea mai înaltă clasă în domeniul vinului cu o componentă de educație culinară.
Tot profitul evenimentului va fi folosit pentru achiziționarea unui microbuz accesibil persoanelor utilizatoare de scaun rulant care va ajuta echipa Ceva de Spus atât la o mobilitate mai bună cât și în susținerea muncii lor de zi cu zi de a schimba legi, mentalități și a câștiga respect pentru abilitate și nu milă pentru dizabilitate. În acest scop evenimentul este organizat de voluntari, iar invitații speciali ai evenimentului își susțin prezentările pro bono.