Pour les connaissseurs, degustarea în blind, acest examen al simțurilor, seamănă cu o partidă de ping-pong jucată pe întuneric. Ne-am adunat în cerc foarte restrâns, chiar familial, pentru a încerca patru vinuri misterioase, a căror culoare și al căror soi trebuia să le ghicim.
Am reușit mai mult sau mai puțin să ne dăm seama că am degustat pe rând: Valahorum Fetească Neagră 2018, Crama Ferdi Cuvée Paul 2018 (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon), Avincis Cuvée Alexis Rosé 2021 (Merlot&Cabernet Sauvignon), Gitana Winery Autograf Merlot 2018. Feteasca Neagră i-a derutat pe mulți, unii crezând că e vorba de Cabernet Sauvignon, alții că au de a face cu Negru de Drăgășani. Catifelatul Cuvée Paul de la Ferdi fu și el greu de ghicit. De rosé-ul de la Avincis mulți au zis că e alb. Doar Merlot-ul din Basarabia a fost mai ușor de intuit.
Să remarcăm că amico Marco a devenit un mare specialist al Merlot-ului, fiind arhicunoscută pasiunea sa pentru vinurile din acest soi obținute în Miniș-Măderat. Norocoșii de noi am putut servi și irezistibilul unt cu trufe al Adinei, dar și găluște de aur/aranygaluska, o capodoperă culinară cu care stăpâna casei ne-a răsfățat din nou.