Marți, 22 Martie 2022 14:23

Eveniment ca-n vremurile bune cu Villa Vinèa Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În lipsa restricțiilor, clubul nostru de vin se întoarce în vremurile bune, acelea cu unul-două evenimente pe săptămână. În ultimul weekend, Villa Vinèa, unul dintre cei mai vechi parteneri ai noștri, ne-a oferit șase vinuri de top prin intermediul prietenului Claudiu Toma.

În anturajul CDViN, Claudiu s-a purtat cu mănuși, deschizând și oferind pe rând următoarele vinuri: Cuvée Celést brut 2017 (Chardonnay, Pinot Noir), Rosé Celést 2019 (Pinot Noir), Diamant 2019 (Fetească Regală, Fetească Albă), Fetească Neagră Selection 2019, Rubin 2017 (Merlot, Zweigelt, Fetească Neagră), Contessa 2016 (Muscat Ottonel, Kerner, Gewürztraminer).

Am regăsit în odăile bunicii oameni dragi veniți de mai aproape sau de mai departe, de la Timișoara ori Dublin, dar și amici care au lipsit în pandemie. Adina ne-a delectat cu platouri asortate și cu apetisanta lemon drizzle cake.

Spumantele sunt excelente, celeste de-a dreptul. Pe primul l-am savurat în mod aparte, mai ales că printre sticlele din 2017 s-a strecurat și una din 2016, prilej bun de comparație. Rosé-ul neliniștit a fost un succes, a plăcut probabil tuturor, parcă și anunță primăvara călduroasă și însetată care va să vie. Pentru mine, însă, vinul serii a fost extraordinarul Diamant, cupaj de două Fetești transilvane, cu virtuțile sale gourmet, cu o finețe pe placul oenofililor. Cele două vinuri roșii s-au potrivit cu iarna de martie, ne-au încălzit un pic înaintea echinocțiului. La urmă, Contessa a îndulcit atmosfera, potrivindu-se de minune cu prăjitura princiară gătită de Pivniceră.

 

 

Citit 695 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2022 14:25

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate