Marți, 31 Decembrie 2013 00:00

Încă un bis pe scena Vestik, pentru cinci invitaţi şi pentru noi înşine Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
dbafac1ace4f0f750cebe3b4f7ff9866.jpg dbafac1ace4f0f750cebe3b4f7ff9866.jpg

Penultima zi din 2013, ultima degustare a anului

Când să zicem că dubla aniversare cu Oane, Traiane şi vinuri a fost ultimul bis al anului 2013 în Vestik Club, ne-am trezit cu o nouă provocare: o degustare în cinci invitaţi, cu patru vinuri şi patru vestici. Evenimentul a fost programat şi s-a petrecut în penultima zi a anului, iar nouă ne-a făcut o plăcere deosebită să prezentăm câteva dintre vinurile româneşti cele mai dragi.
Am ales numai soiuri autohtone, cu o excepţie: vinul final, din partea casei, a fost un splendid Cabernet Sauvignon Rezervă 2008 al Casei Prince Ştirbey. Până să ne cadorisim însă invitaţii, doi tineri şi trei fete frumoase, cu acest vin de top al lui Oliver Bauer, am ales să servim: Crâmpoşie Selecţionată Avincis 2012 (de la frapieră), Fetească Neagră 2010 SERVE, Nedeea 2011 Vinarte şi Negru de Drăgăşani 2010 Prince Ştirbey. Între oaspeţi, un elveţian curios de tot şi de toate, pentru care restul românilor au vorbit numai în engleză.
Dan a spus povestea câtorva autografe, Mihai a făcut prezentarea vinurilor, iar noi, ceilalţi, ne-am mulţumit să degustăm şi chiar să bem. Am încheiat totul euforici pe la miezul nopţii, cu o pizza grande şi cu nişte vinuri pe care ni le-am servit nouă înşine, adică vesticilor, tot din partea casei. Happy New Year, tuturor!

 

Galerie foto

Citit 1167 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Octombrie 2014 21:23

Pivnicer

Probabil că, în lipsa autostrăzilor, cea mai bună cale de a ajunge din Arad sau Timișoara la Iași rămâne avionul. Am zburat cu escală, împreună cu Dan, străbătând și cercetând din cer trei foste capitale, de dragul vinului de Cotnari, al unor anume hrube și mai ales al unor oameni cu care am legat prietenii în anii din urmă.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate