Marți, 23 Mai 2017 14:47

O repetiție cu aplauze pe scena dormitorului bunicii Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Au trecut deja două degustări de vin în club, două lansări de carte, în club și la primăria arădeană, două jurizări de Wine Book of Romania 3, dar și două zile de festival Ro-Wine la București, și noi încă nu ne-am dezmeticit, nereușind să facem cronicile de rigoare. Și chiar dacă viața noastră oenologică se aglomerează, cuvintele trebuie să spună de la bun început întreaga poveste.

Înainte de toate, într-o marți, clubul s-a umplut de actori, o breaslă dragă și aparte care trudește din pură pasiune, contribuind la substanța culturii arădene. Prilejul a fost o manifestare locală care are legătură cu teatrul, iar noi am avut plăcerea să-i servim pe protagoniști cu câteva dintre cele mai frumoase vinuri din portofoliul clubului. Pe listă am înșirat Friza Alb 2016 de la Carastelec, Merlot 2014 Licorna, Shiraz 2014 marca LacertA, Negru de Drăgășani 2015 și Dulce 2016 de la Viile Metamorfosis.

Vinurile au fost însoțite de un meniu extraordinar, aflat în grija preparării lui chef Ja, prietena noastră thailandeză, care asigură de ani buni, împreună cu soțul său italian pe nume Giuliano, reușita evenimentelor gourmet în Vestik Club. Astfel, Ja a pregătit pentru prietenii noștri actori câteva bunătăți irezistibile, care au legătură cu mezelurile bresaola în coșuleț de parmezan, cu zucchini alături de ou de prepeliță și fondue, cu vițelul în sos de ton, cu pastele preparate cu sos de rață. Desertul, lemon drizzle cake, a fost oferit cu generozitate și inspirație de către Pivniceră.

Dincolo de plăcerea festivă și festină, evident hedonistă, a întâlnirii cu oamenii și cu vinurile, acest eveniment ne-a adus și o altă mare bucurie: a fost întâia oară când, în calitate de gazde, am primit aplauze, în dormitorul bunicii, pentru efortul nostru. Am receptat gestul în mod dramatic și ne-am încărcat astfel cu o energie aparte, repetitivă, care va asigura fără îndoială reușita următoarelor stagiuni oenologice care se vor desfășura pe scena numită „Dormitorul bunicii”.

Citit 2649 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2017 14:51

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate