Duminică, 07 Mai 2017 19:12

O serată mirabilă cu Vincon România Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Vincon s-a aflat de curând pentru prima oară în odăile bunicii, chiar dacă promotorul său e un mai vechi apropiat al clubului. Cinci vinuri de la acest mare producător vrâncean au făcut furori printre membrii CDViN, care au ocupat toate locurile rezervate evenimentului.

Sorin Scheuleac a participat, de-a lungul timpului, la mai multe serate organizate de clubul nostru, fiind, dincolo de calitatea sa de reprezentant Vincon în materie de vânzări, și un mare iubitor al vinului de pretutindeni. Și cum, la ultimul festival Vinvest, în calitate de amfitrion, ne-a invitat la standul acestui producător, am putut să ne îndrăgostim de câteva vinuri și să organizăm, pentru prietenii arădeni, un nou eveniment cu casa închisă. Sorin a adus cu sine cinci vinuri, cărora li s-a adăugat la final o surpriză, grație generozității unui membru al clubului. Am servit pe rând Egregio Chardonnay 2015, Rosé Verité 2016, Beciul Domnesc Cabernet Sauvignon 2010, Mirabilis Machina Fetească Neagră 2013 și, ca desert, Egregio Tămâioasă 2011.

Chardonnay-ul dintâi e fără urmă de îndoială un vin de cinci stele. Baricat puțin timp, arată o foarte discretă atingere a lemnului, e plin și armonios și tipic, cu mineralitate și aciditate bine dozate, cu postgust amplu. Rosé-ul demisec, copt, fructat și cu vino-ncoace, a avut cel mai mare succes de public, fiind best-seller-ul serii. Deschis cu câteva ore mai devreme, Cabernet-ul poate că nu a fost cel mai apreciat vin al listei. Chiar dacă nu e foarte tipic, în cazul acestui vin  rămâne de apreciat faptul că e încă în viață după șapte ani. De mirabila Fetească nu pot vorbi decât la superlativ. Are una dintre etichetele mele favorite și, deși nu e o Fetească Neagră cu aromele știute, m-a cucerit prin personalitatea și prin acele note de piele care dau identitate vinurilor mari. Tămâioasa suavă de la sfârșit, delicată în toate ale sale, este cadoul perfect de făcut unei ființe dragi. La urmă ne-am bucurat și de un deget de vinars Miorița, vechi de cel puțin 18 ani, anul de recoltă fiind 1998, care s-a deschis minunat în pahar, amintind de aroma strugurilor, sublimată mai întâi în vin și apoi în această licoare pe care nu ai cum să nu ți-o amintești.

Ținând cont de toate cele de mai sus, cu Sorin și cu produsele Vincon ne vom revedea cât mai curând în dormitorul bunicii. Plănuim ca la următoarea noastră întâlnire să-l avem alături de noi și pe tânărul oenolog al cramei, Nicu Mateescu, dar și să savurăm unele vinuri de colecție, urmate în ordinea degustării, și de marile vinarsuri ale casei.

 

Citit 2265 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2017 19:56

Pivnicer

Probabil că, în lipsa autostrăzilor, cea mai bună cale de a ajunge din Arad sau Timișoara la Iași rămâne avionul. Am zburat cu escală, împreună cu Dan, străbătând și cercetând din cer trei foste capitale, de dragul vinului de Cotnari, al unor anume hrube și mai ales al unor oameni cu care am legat prietenii în anii din urmă.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate