Sâmbătă, 15 Aprilie 2017 17:12

Crama La Salina aduce, alături de Issa, și un Satyr în dormitorul bunicii Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pentru niște degustători ca noi, de dincoace de Carpați, întâlnirea cu vinurile unei crame din Ardeal nu poate fi decât un motiv de bucurie. O dată, fiindcă și noi, și vinificatorii, avem același sistem de valori. Apoi, fiindcă vinurile împrumută caracterul oamenilor care îngrijesc via din ale cărei roade sunt create. Crama La Salina și oamenii săi corespund perfect acestui profil, plăcerea a fost de partea noastră să-i găzduim în dormitorul bunicii.

La această nouă întâlnire cu vinurile cramei La Salina, promotorul Dorel Bogdan, nu a mai venit singur, ci însoțit chiar de cel care elaborează vinurile, vinificatorul Ovidiu Maxim. Am putut afla direct de la cel care poartă responsabilitatea principală asupra plantațiilor, cramei și vinurilor cum s-a născut acest brand și care sunt provocările oenologului care face vin prin părţile vechii cetăţi a Potaissei.

Lista a cuprins cinci vinuri: Satyr 2015 (cupaj de Sauvignon Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel din noua gamă de retail), Issa Chardonnay 2016, Issa Rosé (Pinot Noir) 2016, Issa Chardonnay Barrique 2015, Issa Pinot Noir 2015. Primul a avut un succes de necontestat, cel de-al doilea, acid și nu tocmai tipic, e poate pentru connaisseurs, rosé-ul se arată simplu și fresh, fără cine știe ce pretenții, Chardonnay-ul baricat e un vin ales, de asociat cu cele ce țin gastronomie, iar Pinot Noir-ul anului 2015 ne arată ce potențial fantastic are acest soi cultivat acolo, pe dealurile Turdei.

La eveniment a participat şi o neautorizată degustătoare în cârje, a cărei pasiune nu ţine cont de neplăcerile vremelnice cauzate de câte un accident de călărie. După savurarea vinurilor, serata a continuat cu o coborâre în vinotecă, acolo unde Adriana, accidentata membră a clubului nostru, a fost dusă în braţe de un cavaler de ocazie. Totul s-a încheiat către ziuă, în compania acelorași vinuri care ne-au devenit de-acum familiare, dacă nu chiar dragi.

Citit 6135 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Aprilie 2017 17:25

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate