Miercuri, 19 Septembrie 2018 08:21

Domeniile Panciu și șampania de la noi, de acasă Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Încă o prestigioasă cramă din România își face debutul în dormitorul bunicii. Domeniile Panciu ne-au oferit o seară spumoasă și spumantă cu ajutorul a cinci vinuri de top din portofoliul propriu, prezentate de un tânăr și entuziast somelier clujean.

Pentru îndrăgostiții de șampanie, o întâlnire cu spumantele Domeniilor Panciu poate fi de neuitat. Cum nu ne este dat toată ziua să destupăm sticle având pe etichetă cuvântul magic Champagne, ne vom bucura să savurăm șampanii. Și când vine vorba de ele, de spumantele obținute prin metoda clasică la noi acasă, Domeniile Panciu deține, fără îndoială, o diplomă de excelență.

Ne-am putut asigura de asta degustând pe rând vinurile neliniștite ale casei, prezentate de somelierul clujean Samuel Țăgșorean. Astfel, am servit: Domeniile Panciu Brut (Fetească Regală, Fetească Albă, Aligoté, metoda clasică), Domeniile Panciu Blanc de Blancs (Chardonnay, metoda clasică), Domeniile Panciu Cuvée Prestige Brut (Pinot Noir, Fetească Regală, Chardonnay, metoda clasică), Domeniile Panciu Blanc de Noirs (Pinot Noir, metoda clasică), Panciu Riserva Muscat Ottonel (dulce, metoda Asti).

Toate au șarm, toate te încântă, toate au umplut odăile bunicii la concurență cu maratonul de concerte organizat la Aeroportul Arad. Dar parcă pe mine m-au cucerit mai ales Blanc de Blancs, Cuvée Prestige și Blanc de Noirs.

Și dacă tot veni vorba de Blanc de Noirs, să mai amintim că evenimentul s-a bucurat de prezența domnișoarei Pinot, de felul ei teckeliță sârmoasă care se simte foarte bine în brațele invitaților. Cum totul – prezentarea, vinurile, atmosfera -  a fost mai mult decât reușit, punem la cale și o degustare cu vinurile liniștite ale acestei crame din județul Vrancea.

Citit 780 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2018 07:14

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate