Duminică, 08 Decembrie 2019 17:11

Răzvan plus chitară plus Barolo plus Amarone egal Wow! Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Amicul Răzvan Demian, unul dintre cei mai cunoscuți somelieri români, ne-a provocat la o nouă degustare cu vinuri italiene. A fost o seară de Syrah, Merlot, Barolo și Amarone, condimentată din plin cu poantele și acordurile de chitară ale promotorului, de care degustătorii neautorizați își vor aminti multă vreme de acum încolo.

Am cam pierdut șirul prezențelor bunului nostru prieten Răzvan Demian în dormitorul bunicii. Somelierul pe care de-a lungul timpului l-am catalogat, în zeci de articole, drept showman, om-orchestră, inoxidabil, ubicuu ne-a delectat de această dată cu șapte vinuri italiene care mai de care mai savuros.

Lista a cuprins: Bernardi Spumant Rosé 2017, Alessandro di Camporeale Kaid Syrah 2016, Paolo e Noemia d'Amico Villa Tirrena Merlot&Syrah 2011, Terre del Principato Issàra Taurasi 2008 (Aglianico), Masti Fattoria San Pancrazio Merlot Tommasso 2011, Virna Barolo 2013 (Nebbiolo), Santa Sofia Amarone della Valpolicella 2012.

Pe mine m-au dat gata Syrah-ul Kaid, Aglianico marca Terre del Principato, tânărul Barolo și la fel de tânărul Amarone. La urmă am degustat și câteva dintre cântecele aflate în repertoriul somelierului, care mai mereu își aduce în odăile bunicii, pe lângă sabia de sabrare, frapieră, testevin, și chitara din dotare. Am încheiat către ziuă ostilitățile muzicale și oenologice, bifând, în fața unui anturaj numeros și entuziast, încă un eveniment de top al anului 2019.

Citit 208 ori Ultima modificare Duminică, 08 Decembrie 2019 17:35

Media

Pivnicer

Poate părea neobișnuit să scrii un reportaj la un an și mai bine de la întâmplare. Cum nu a mai fost timp atunci, în primăvara lui 2018, pe când colindam Novi Sadul ca pe un alt acasă, am zis să înșir cuvintele acum, în anul tuenti-tuenti, cum se spune la noi la Bruxelles, vorbă de prim-ministru corigent la toate.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate