Marți, 20 Iulie 2021 16:54

Aramic, a cincea cramă bănățeană prezentă în dormitorul bunicii Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În felul său, Răzvan Demian este promotorul absolut al vinurilor de aici și de pretutindeni. Cramele prezentate de el în dormitorul bunicii sunt de ordinul zecilor, de fiecare dată degustarea transformându-se în spectacol. Ultima reprezentație a somelierului clujean a purtat emblema Aramic.

A fost caniculă și fost foarte intim la evenimentul de vinerea trecută, am încăput cu toții în sufrageria bunicii, acolo unde Răzvan a oficiat o nouă reprezentație hedonistă, cu vinuri bănățene, de Buziaș, de Silagiu. Aramic este un brand  nou în lumea vinului românesc, cu plantații întinse pe 48 de hectare, realizate începând cu anul 2010. După Cramele Recaș, PetroVaselo, Thesaurus și Crama Dorului, aceasta este cea de-a cincea cramă bănățeană prezentă în club.

Ne-am delectat cu șapte vinuri, servite astfel: Fetească Albă 2019, Alb de Silagi 2020 (Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Fetească Albă), Muscat Ottonel 2019, Piatra Soarelui Sauvignon Blanc, Rozé 2020 (Pinot Noir), Roșu de Silagi 2019 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră), Cupaj Roșu Rezerva 2017 (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon).  Avem de-a face cu vinuri cât se poate de corecte, cu prețuri foarte prietenoase, fiecare putând alege ce i se potrivește.

În seara cu pricina, mie mi s-au potrivit mai bine cupajul alb și acel Muscat Ottonel sec, vinuri pe care mărturisesc că le voi comanda și pentru consumul propriu, cu baxul. Și tot pentru mine ar fi fost și Sauvignon Blanc din gama Piatra Soarelui, și cupajul roșu din 2019. Feteasca Albă e vinul de calibrare, Albul de Silagi e catifelat, plăcut, omogen, îl mai vrei și-l mai vrei. Muscatul se numără printre cel mai frumoase vinuri din acest soi pe care le-am încercat în ultima vreme. Găsești în el acea sublimare a aromelor, dulcele-nedulce, puritatea soiului primordial. Rozé-ul cere o friptură, roșul tânăr de Silagi e un vin echilibrat și blând, iar cel din urmă, tot un roșu, ar fi potrivit de consumat nu pentru el însuși, ci mai degrabă la vreun ospăț cu carne.

Pentru unii, seara cu Aramic s-a încheiat la miezul nopții, iar pentru alții, mai ai casei, pe când se crăpa de ziuă, semn că a fost extrem de plăcută compania somelierului și a vinurilor.

 

Citit 1131 ori Ultima modificare Marți, 20 Iulie 2021 17:35

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate