Luni, 28 Martie 2016 13:24

Ziua lui Dani, așa cum a fost Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cea mai frumoasă zi din an pentru mine și Adina, cuplu de pivniceri entuziaști, este Bunavestire. Un anume tânăr domn, fiul nostru, a găsit de cuviință să vină pe lume în urmă cu 21 de ani într-o asemenea zi. L-am recuperat de prin Elveția, Germania, Olanda și Italia, dar și de pe toate meridianele pe care l-au dus soarta și studiile și i-am sărbătorit ziua în club, cu tort, nași, verișori și prieteni aleși pe sprânceană.

Dani iubește jazz-ul și vinul, Ferendia și pisicile, mâncarea italiană și călătoriile. Cu asemenea pasiuni și cu un club de exaltați alături, nici nu e de mirare că în al treilea an de facultate a fost teleportat în Toscana, într-o cramă de cinci stele construită în jurul unui obiect proiectat de Leonardo da Vinci. Experiența asta stranie cică se cheamă intership și presupune o muncă susținută, interesantă, presărată cu ingredientele pline de farmec ale vieții toscane. De Paștele catolic, care prin părțile noastre bănățene și ardelene se sărbătorește alături de cel ortodox, am reușit, pentru un weekend, să-l extragem  pe studentul clubului din crama dânsului și să-l sărbătorim în sufrageria bunicii. Așa că am decantat niște vinuri acolo, de prin 2002, 2005, 2010 și de mai încoace, săvârșind o strașnică degustare în famiglie. În imagini ne putem vedea pe noi înșine, mai fericiți cu un an și cu o Bună Vestire, dar și niște vinuri minișene, argentiniene, valahe și chiar australiene.

Să spunem că tortul a fost minunat, anturajul cât se poate de cald iar licorile – sublime. Cele două vinuri Rosemount, Cabernet Sauvignon 2005 și Traditional Cabernet Sauvignon, Merlot și Petit Verdot 2002, au șezut vreo cinci ceasuri în decantoare până să ne încumetăm a le gusta. Și Lorca Poetico Malbec 2010 (¡Muchas gracias, señor Herbert!) și Cuvée Charlotte 2010 au fost decantate în sticlă câteva ore, ca și Cabernet Franc-ul 2011 al lui Balla Géza. Cu nașii și cu cei doritori am mai împărtășit în mod neconvențional și niște răchie de gutui, ca și un distilat bine învechit la butoi de dud și stejar. Cei prezenți au venit de peste tot, din Arad, Curtici, Timișoara și chiar din Toscana, de la Bargino. Un mare absent a fost un drag verișor din Germania, pe care l-am recuperat într-o duminică de Paște catolic pentru efuziuni, felicitări și dragă revedere.

La capăt de weekend aniversar, nu putem spune decât La mulți ani, Dani! și, puțin pleonastic, Toscană plăcută în continuare!

Citit 1216 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2016 15:49

Pivnicer

Dacă-i întrebi de Tamjanika pe producătorii sârbi, majoritatea îți vor spune că acesta e un soi de struguri autohton, că e al lor, unic în lume, că e specific țării vecine. În realitate, este vorba de Muscat Blanc à Petits Grains, sinonim și similar cu sute de varietăți cultivate în Lumea Veche a vinului, între care se numără și draga noastră Tămâioasă Românească.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă