Sâmbătă, 13 Septembrie 2014 00:00

Critic MasterChef din Marea Britanie, la Timișoara Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Nicholas Lander Nicholas Lander

Nicholas Lander, unul dintre cei mai renumiți experți și critici în industria restaurantelor, din Marea Britanie, va participa la Salonul ROVINHUD, în 14-16 noiembrie, la Hotel Timișoara, susținând un workshop pe tema artei de a fi un restaurator de succes. Evenimentul este organizat în beneficiul tinerilor cu dizabilități din cadrul Asociației ”Ceva de Spus”.

”Am fost destul de norocos să fiu implicat în domeniul restaurantelor în ultimii 34 de ani, ca și om de afaceri, critic și consultant. Aștept cu nerăbdare să împărtășesc tot ceea ce știu cu restauratorii din România, țară din care una dintre bunicile mele a venit cu mulți ani în urmă”, a declarat domnul Nicholas Lander, consultant de catering pentru o serie de instituții de artă din Marea Britanie, printre care amintim: Royal Opera House, The Crown Estate, British Museum, dar și la o serie de companii precum British Airways, The Southbank Centre.

Nicholas Lander a studiat la Universitatea din Cambridge și Manchester Business School, înainte de a se impune ca unul dintre specialiștii de renume ai Mării Britanii în materie de restaurante, în anii 1980, când și-a deschis propriul restaurant, "L’Escargot", în Soho, Londra - devenit faimos, la acea vreme. Din 1989 este corespondent pentru Financial Times, în rubrica săptămânală "The Restaurant Insider",  prezentând teme și tendințe din industria de restaurant.

A găzduit câteva emisiuni de televiziune și recent a fost implicat, ca și critic, în cunoscutul show MasterChef. A scris mai multe cărți de specialitate, printre care amintim “The Art of The Restaurateur” (ISBN 9780714864693, 2012) și "Dinner for five" (ISBN 0091783097, 1994), fiind unul dintre cei mai bine vânduți autori din domeniu, în Marea Britanie.

Cei interesați să-l cunoască pe Nicholas Lander o pot face participând la Salonul RoVinHud - un eveniment de cea mai înaltă clasă în domeniul vinului cu o componentă de educație culinară.

Tot profitul evenimentului va fi folosit pentru achiziționarea unui microbuz accesibil persoanelor utilizatoare de scaun rulant care va ajuta echipa Ceva de Spus atât la o mobilitate mai bună cât și în susținerea muncii lor de zi cu zi de a schimba legi, mentalități și a câștiga respect pentru abilitate și nu milă pentru dizabilitate. În acest scop evenimentul este organizat de voluntari, iar invitații speciali ai evenimentului își susțin prezentările pro bono.

Citit 4424 ori Ultima modificare Duminică, 30 Noiembrie 2014 21:28

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate