Marți, 03 Aprilie 2018 18:25

Cinci gușteri premium, de felul lor din Dealu Mare Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru iubitorii LacertA, ultima întâlnire cu noile vinuri ale producătorului româno-austriac din Dealu Mare a fost una entuziasmantă. Pe măsură ce trec anii, în sticlele purtând pe etichetă un simpatic și inconfundabil gușter descoperim Merlot-uri tot mai bune, cuvée-uri sublime, Fetești Negre memorabile.

S-a întâmplat într-o miercuri, era cumva prima zi de primăvară după ninsorile de martie. Missy și-a petrecut ziua în curte, la înălțime, departe de provocările teckeliței Pinot, iar noi am dereticat prin club, pregătind degustarea LacertA.

Mihai Necula ne-a adus cinci vinuri, oferite în următoarea ordine: Rosé 2017 (Burgund Mare), Blanc de Noir 2017 (Pinot Noir), Cuvée X 2015 (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Fetească Albă, Chardonnay, Rheinriesling), Fetească Neagră 2015, Merlot 2013. Pe primul îl vom prețui ca pe una dintre licorile de succes ale sezonului cald care va veni. Blanc de Noir-ul, un Pinot Noir sublimat în alb, a făcut furori mai ales printre doamnele, domnișoarele și domnițele clubului. Cuvée-ul X, compus din cinci souri, are complexitate, are șarm, e un vin pentru ocazii, potrivit lângă un meniu gourmet.

Favorita mea, peste oricare altă etichetă a serii, a fost Feteasca Neagră. Dacă acum acest soi ne oferă atât de multe într-un singur pahar, cum o fi peste zece ani ori poate douăzeci, când via va fi una și mai matură? Cu Merlot, dens, expresiv, masculin, pe placul celor puternici, am încheiat seara. Pentru unii însă, aventura a luat sfârșit pe la ceasurile patru ale dimineții, după multe pahare încercate, savurate, sorbite.

Citit 1575 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 18:36

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate