Marți, 03 Aprilie 2018 18:25

Cinci gușteri premium, de felul lor din Dealu Mare Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru iubitorii LacertA, ultima întâlnire cu noile vinuri ale producătorului româno-austriac din Dealu Mare a fost una entuziasmantă. Pe măsură ce trec anii, în sticlele purtând pe etichetă un simpatic și inconfundabil gușter descoperim Merlot-uri tot mai bune, cuvée-uri sublime, Fetești Negre memorabile.

S-a întâmplat într-o miercuri, era cumva prima zi de primăvară după ninsorile de martie. Missy și-a petrecut ziua în curte, la înălțime, departe de provocările teckeliței Pinot, iar noi am dereticat prin club, pregătind degustarea LacertA.

Mihai Necula ne-a adus cinci vinuri, oferite în următoarea ordine: Rosé 2017 (Burgund Mare), Blanc de Noir 2017 (Pinot Noir), Cuvée X 2015 (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Fetească Albă, Chardonnay, Rheinriesling), Fetească Neagră 2015, Merlot 2013. Pe primul îl vom prețui ca pe una dintre licorile de succes ale sezonului cald care va veni. Blanc de Noir-ul, un Pinot Noir sublimat în alb, a făcut furori mai ales printre doamnele, domnișoarele și domnițele clubului. Cuvée-ul X, compus din cinci souri, are complexitate, are șarm, e un vin pentru ocazii, potrivit lângă un meniu gourmet.

Favorita mea, peste oricare altă etichetă a serii, a fost Feteasca Neagră. Dacă acum acest soi ne oferă atât de multe într-un singur pahar, cum o fi peste zece ani ori poate douăzeci, când via va fi una și mai matură? Cu Merlot, dens, expresiv, masculin, pe placul celor puternici, am încheiat seara. Pentru unii însă, aventura a luat sfârșit pe la ceasurile patru ale dimineții, după multe pahare încercate, savurate, sorbite.

Citit 471 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 18:36

Pivnicer

Acesta este jurnalul ultimei noastre călătorii prin Mitteleuropa, făcute în șase de-a lungul a șase zile, prin Slovenia și Italia și, ca tranzit, prin Ungaria. Fiindcă în țara noastră nu avem autostrăzi nici la 30 de ani de la căderea comunismului, am renunțat să mai vizităm litoralul românesc și am ales cea mai apropiată mare

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă