Miercuri, 02 Mai 2018 13:23

Seară spumantă cu Răzvan și cu niște taraboste de la un château Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Château Vartely se întoarce în Vestik Club cu o degustare aproape estivală și cu showman-ul său de ieri și de azi, somelierul Răzvan Demian. Am savurat noile vinuri în douăzeci și un pic de prieteni iar party-ul a luat sfârșit puțin după ceasul 3 al unei nopți calde de sfârșit de aprilie.

Ne-am strâns destul de greu în club, pe rând, la această reîntâlnire cu vinurile basarabene ale cramei din Orhei. De vină o fi fost vacanța prelungită din preajma 1 Mai-ului muncitoresc și alte prilejuri de sărbătoare, stradală, oferite de târgul Aradului. Vinurile au fost însă de ținută și evenimentul cu atât mai prețios.

Răzvan a prezentat crama și fiecare etichetă, potrivit ordinii servirii: spumantul Château Vartely, Individo Traminer&Sauvignon Blanc 2017, Individo Fetească Regală&Riesling de Rin 2017, Individo Rosé 2017, Taraboste Chardonnay 2015, Taraboste Cabernet Sauvignon 2014.

Poate că din punct de vedere calitativ acest château al Moldovei de dincolo de Prut este unul în primul rând de soiuri roșii. Mie mi-au plăcut însă prospețimea și personalitatea celor două cupaje de alb cumva atipice. Rosé-ul căutați-l, degustați-l, sorbiți-l, e unul simpatic, atrăgător, sigur un bestseller al verii ce urmează! O fi fost și vinul serii pentru mine. De Chardonnay-ul baricat aș putea spune că avut succes de public, chiar dacă mie îmi surâd mai mult acele Chardonnay-uri asupra cărora lemnul butoiului își lasă mai puțin amprenta. Cabernet Sauvignon-ul zic însă că este cu adevărat demn de un taraboste. E tipic, poate crud încă, un vin mare dintr-un an mai puțin dificil în Basarabia decât prin părțile noastre.

Răzvan ne-a cântat ceva, mie și Pivnicerei, cu prilejul aniversării a 25 de ani de căsnicie, a sabrat magistral o sticlă de spumant și, în general s-a prezentat ireproșabil în costumul său de OSR-ist, cu sabia sa impresionantă, cu testevinul în care se oglindeau toate autografele clubului.

 

 

Citit 1951 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2018 14:23

Media

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate