Sâmbătă, 16 Martie 2019 19:53

De 2xAntinori. Ziua a doua: extaz cu Brunello din Vignaferrovia Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un vin de zece ani a fost vedeta celei de-a doua seri oenologice purtând marca Antinori. Ne-am plimbat simbolic prin trei terroir-uri diferite, poposind extaziați undeva în  Toscana, în Vignaferrovia.

 

Pentru al doilea eveniment cu vinurile Antinori, promotorii Alfred Binder și Adrian Pașca ne-au pregătit alte șase vinuri uimitoare. Lista a cuprins următoarele produse purtând  prestigioasa emblemă a vechii familii nobiliare din Toscana: Santa Cristina Pinot Grigio 2017 (Toscana), Viile Metamorfosis Via Colțul Pietrei Chardonnay 2016 (Dealu  Mare), Tormaresca Rosé Calafuria Magnum (Puglia), Tormaresca Primitivo 2016 (Puglia), Viile Metamorfosis Via Marchizului Negru de Drăgășani 2017 (Dealu Mare),  Marchese Antinori Vignaferrovia Pian delle Vigne Brunello di Montalcino Riserva 2009 (Toscana).

 

Grație eforturilor doamnei doctor Pivnicere, ajutată de neobosita Monă a clubului, brânzeturi și salamuri italiene, pasta pasticiatta home made și din nou „Greta Garbo” -  prăjitură cu nucă și ciocolată home made au însoțit degustarea.

 

  spunem că Pinot Grigio din debut e un vin vesel, perfect pentru deschidere. Aș aprecia la modul entuziast Chardonnay-ul lui Fiorenzo Rista. E plin și blând, de o finețe și  eleganță cuceritoare. Rosé-ul din Puglia și-a făcut iarăși mulți prieteni, ca de altfel și Primitivo. Se pare că pentru Negrul de Drăgășani implantat în Dealu Mare, 2017 a fost  un an fast: vinul e expresiv și cred că va deveni superb o dată cu trecerea timpului.

 

Cu Brunello din Vignaferrovia, super toscanul de zece ani din care mi-am comandat mai multe cutii, am încheiat euforici seara. Până și Misha –ori Mișa, cum vă place - mâța  din vecini, de felul ei Norvegiană de pădure, s-a proțăpit încântată în fața acestui vin care de-acum este greu de găsit și care ascunde în sine gustul unui an măreț.

 

Citit 427 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2019 20:11

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate