Vineri, 11 Martie 2022 10:06

Degustare în pahare negre și găluște de aur pentru norocoșii de noi Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

A trecut ceva vreme de la ultima degustare în pahare negre organizată în dormitorul bunicii. Dacă în ultimii doi ani am ajuns cumva să ne obișnuim cu pandemia, nu am fi crezut că următorul nostru blind va fi pus la cale în vreme de război.

Pour les connaissseurs, degustarea în blind, acest examen al simțurilor, seamănă cu o partidă de ping-pong jucată pe întuneric. Ne-am adunat în cerc foarte restrâns, chiar familial, pentru a încerca patru vinuri misterioase, a căror culoare și al căror soi trebuia să le ghicim.

Am reușit mai mult sau mai puțin să ne dăm seama că am degustat pe rând: Valahorum Fetească Neagră 2018, Crama Ferdi Cuvée Paul 2018 (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon), Avincis Cuvée Alexis Rosé 2021 (Merlot&Cabernet Sauvignon), Gitana Winery Autograf Merlot 2018. Feteasca Neagră i-a derutat pe mulți, unii crezând că e vorba de Cabernet Sauvignon, alții că au de a face cu Negru de Drăgășani. Catifelatul Cuvée Paul de la Ferdi fu și el greu de ghicit. De rosé-ul de la Avincis mulți au zis că e alb. Doar Merlot-ul din Basarabia a fost mai ușor de intuit.

Să remarcăm că amico Marco a devenit un mare specialist al Merlot-ului, fiind arhicunoscută pasiunea sa pentru vinurile din acest soi obținute în Miniș-Măderat. Norocoșii de noi am putut servi și irezistibilul unt cu trufe al Adinei, dar și găluște de aur/aranygaluska, o capodoperă culinară cu care stăpâna casei ne-a răsfățat din nou.

 

Citit 708 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2023 10:16

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate