Miercuri, 28 Noiembrie 2018 14:09

Herbert și vinurile sale extreme, o nouă reprezentație cu aplauze Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La cea mai recentă prezență a sa în club, Herbert a fost gratulat cu aplauze din partea unui public care a umplut până la refuz odăile bunicii. Poate și de aceea, cu fiecare an și cu fiecare degustare, distanța dintre Cluj și Arad devine tot mai mică...

De când Dan ne-a revelat conceptul de vinuri extreme, am reușit să organizăm câteva evenimente care să-l ilustreze și să strângem mai multe etichete aferente, din toată lumea. Ne-am delectat, între altele, cu vinuri centenare, cu vinuri obținute din vițe situate la mari altitudini, cu vinuri create din strugurii celei mai lungi plantații din lume.

În ultimul weekend, Herbert ne-a pregătit șapte vinuri din trei țări - Franța, Chile, Argentina, unele de pe plantații situate la peste 1300 de metri altitudine. Am putut degusta: Domaine du Landreau Crémant de Loire L'Unik (Franța), Casa Silva Gran Reserva Chardonnay 2017 (Chile), Enrique Foster Bonarda Reserva 2014 (Argentina), Riglos Finca Las Divas Cabernet Sauvignon 2013 (Argentina), Eral Bravo Shiraz 2012 (Argentina), Mauricio Lorca Gran Lorca Poetico Malbec 2013 (Argentina), Benegas Lynch Cabernet Franc 2006 (Argentina).

A fost un exercițiu oenofil mai mult decât entuziasmant, toate vinurile fiind la înălțime, nu doar cele obținute de pe plantații andine. Degustătorii noștri neautorizați s-au întâlnit în premieră cu Bonarda, care este vinul roșu reprezentativ pentru Argentina. Și au mai putut savura un excepțional Cabernet Franc în vârstă de 12 ani.

Atunci când, în final, toată lumea a izbucnit în aplauze, acestea au fost pentru negociantul frenetic Herbert Szasz și în egală măsură pentru toate vinurile sale din Lumea Veche ori Lumea Nouă. Pe când următoarea degustare în dormitorul bunicii, dear Mister Wine Hunter?

 

 

 

Citit 1486 ori Ultima modificare Duminică, 02 Decembrie 2018 18:12

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate