De când Dan ne-a revelat conceptul de vinuri extreme, am reușit să organizăm câteva evenimente care să-l ilustreze și să strângem mai multe etichete aferente, din toată lumea. Ne-am delectat, între altele, cu vinuri centenare, cu vinuri obținute din vițe situate la mari altitudini, cu vinuri create din strugurii celei mai lungi plantații din lume.
În ultimul weekend, Herbert ne-a pregătit șapte vinuri din trei țări - Franța, Chile, Argentina, unele de pe plantații situate la peste 1300 de metri altitudine. Am putut degusta: Domaine du Landreau Crémant de Loire L'Unik (Franța), Casa Silva Gran Reserva Chardonnay 2017 (Chile), Enrique Foster Bonarda Reserva 2014 (Argentina), Riglos Finca Las Divas Cabernet Sauvignon 2013 (Argentina), Eral Bravo Shiraz 2012 (Argentina), Mauricio Lorca Gran Lorca Poetico Malbec 2013 (Argentina), Benegas Lynch Cabernet Franc 2006 (Argentina).
A fost un exercițiu oenofil mai mult decât entuziasmant, toate vinurile fiind la înălțime, nu doar cele obținute de pe plantații andine. Degustătorii noștri neautorizați s-au întâlnit în premieră cu Bonarda, care este vinul roșu reprezentativ pentru Argentina. Și au mai putut savura un excepțional Cabernet Franc în vârstă de 12 ani.
Atunci când, în final, toată lumea a izbucnit în aplauze, acestea au fost pentru negociantul frenetic Herbert Szasz și în egală măsură pentru toate vinurile sale din Lumea Veche ori Lumea Nouă. Pe când următoarea degustare în dormitorul bunicii, dear Mister Wine Hunter?