Miercuri, 31 Ianuarie 2018 15:35

Ombun și vin bun la degustarea de Dac, KVINT și Château Vartely Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un eveniment cu casa închisă într-o seară de joi. Cinci vinuri roșii și un divin  produse în Basarabia și Transnistria au avut un succes binemeritat în colțul nostru de Ardeal. Un pic de vină, di vină, o fi având și Ștefan Ombun, prietenul nostru care le promovează de ani de zile.

Ne-am delectat cu Château Vartely Individo Fetească Neagră 2016, Château Vartely Individo 2015 (Merlot, Cabernet Sauvignon), Château Vartely Taraboste Cabernet Sauvignon 2014, Dac Roșu Domnesc 2015 (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot), Dac Rezerv 2015 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi), Divin KVINT XO - distilat de 8 ani. Feteasca e atipică dar are șarm, Merlot-ul Individo a făcut furori, Taraboste e un Cabernet crud și tânăr pe care l-am încercat cu plăcere dar care își va spune adevărata poveste abia peste doi-trei ani, cupajele Vinăriei Dac sunt mai catifelate și, poate, mai cu vino-ncoace, preferatul meu fiind cel de-al doilea, zis simpatic Rezerv. Cât despre Divinul XO de 8 ani de la KVINT, (КВИНТ), abreviere care înseamnă Coniacurile, Vinurile și Băuturile Tiraspolului (Коньяки, Вина И Напитки Тирасполя), asemenea Tarabostelui, e încă tânăr, dar simți strugurele în ultima picătură din pahar. Dacă mai pui la socoteală că acest divin poartă o marcă prestigioasă, care a furnizat coniac și pentru cosmonauții ruși în timpul misiunilor spațiale, parcă ți se pare și mai bun.

Ștefan Ombun a fost un promotor la înălțime în seara cu pricina, alături de Sorin Durac, directorul zonal. Îi așteptăm din nou în dormitorul bunicii când o fi potrivit să încercăm, alături de vinurile roșii, și câte un Chardonnay demn de un taraboste.

 

Citit 1296 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 15:42

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate