Joi, 29 Iunie 2017 12:23

Vinuri de Cricova și desert Dolci Pensieri de ziua lui Dan Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cricova, al doilea producător din Basarabia care își face simțită prezența în dormitorul bunicii, ne-a oferit cinci vinuri și prilejul să sărbătorim ziua lui Dan în compania unui spumant asortat unui tort apetisant. Seara a fost reușită și grație unui somelier simpatic, aflat întâia oară în clubul nostru de degustători absolut neautorizați.

După Château Vartely, prezență constantă în club datorită lui Ștefan Ombun și lui Răzvan Demian, somelier și showman inoxidabil, Cricova a venit în premieră în clubul nostru, oferindu-ne câteva spumante potrivite pentru aceste zile toride, dar și vinuri liniștite. Pe listă s-au regăsit Crisecco, Prestige Chardonnay 2015, Prestige Rosé (Cabernet Sauvignon) 2016, spumant Clasic Brut Rosé, Prestige Codru 2014 (Cabernet Sauvignon).

Mihai Manolache, promotor al vinurilor, somelier și viticultor totdată, ne-a oferit o prezentare profesionistă, pe înțelesul tuturor. Drăgășenean de origine și ardelean prin adopție, ardelean de Lechința, Mihai ne-a povestit și cum au reușit oltenii din cea mai cunoscută podgorie vâlceană să revitalizeze viticultura bistrițeană. Dacă totul va merge bine, în curând vom face cunoștință și cu vinurile mai multor crame lechințene, grație aceluiași somelier entuziast.

Cât despre Cricova, nu știu dacă voi alege și evidenția vreun vin dintre cele enumerate, lăsând această plăcere fiecărui invitat prezent la eveniment. Poate că rosé-ul mi-a oferit ceva în plus față de celelalte licori servite. În schimb, voi remarca prestația somelierului și plăcerea de a sărbători ziua lui Dan cu câte una sau mai multe felii de doboș (nu de Doboș!) elaborate magistral în laboratorul Dolci Pensieri.

Citit 2237 ori Ultima modificare Joi, 29 Iunie 2017 12:37

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate