Duminică, 07 Iulie 2019 09:34

Spectacol oenologic cu Lupii și Balerinele Gitanei Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dublă premieră în dormitorul bunicii. A doua cramă din Basarabia debutează cu o degustare a șase vinuri de top, între care unul care este scos pentru prima dată în lume. O haită de Lupi și un corp de balet având-o pe La Petite Sophie ca protagonistă au făcut spectacol în clubul de vin arădean. La sfârșit, unii au preferat-o pe micuța și delicata balerină, Frumoasa serii, iar alții au ales Bestia, puternica fiară oenologică ale cărei labe au lăsat o urmă de neuitat în Vestik Club.

Gitana Winery, prezentată de cei doi promotori ai săi, Mihai Necula, o mai veche cunoștință din lumea vinului românesc, și Augustin Filip, și-a făcut cu succes debutul în dormitorul buncii. Aceasta este a doua cramă de peste Prut, după Château Vartely, care pătrunde pe piața arădeană via Vestik Club. Șase vinuri de calitate made in Basarabia, purtând etichete splendide, au făcut impresie în rândul degustătorilor neautorizați. Astfel, am încercat pe rând: Autograf Chardonnay 2016, Surori Rosé (Rară Neagră, Saperavi), La Petite Sophie 2016 (Chardonnay, Riesling, Fetească Regală), Roșu de Gitana 2017 (Rară Neagră, Cabernet Sauvignon), Rară Neagră 2016, Lupi Rezerva 2015 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi).

Aș spune că ordinea a fost perfectă, reflectând calitatea vinurilor albe și rosé, respectiv a celor  roșii. Autograf e vinul de început, un vin ușor, de calibrare, alături de care cele două Surori, sau mai degrabă fratele Saperavi și sora Rară Neagră din cupajul rosé cu culoare provensală, au putut străluci ușor. Micuța Sophie, balerina de pe splendida etichetă a celui de-al treilea vin, este poate adevărata emblemă a acestei crame de top din regiunea basarabeană Valul lui Traian. Un vin de finețe, un vin gourmet, cu o complexitate suavă, pe placul oricărui împătimit.

Primele două vinuri roșii, Roșu de Gitana și Rară Neagră, au un excelent raport preț-calitate. Cel dintâi cucerește prin catifelare și stil, iar Rara, vin obținut dintr-un soi totuna cu Băbeasca Neagră cultivată în partea noastră de Românie, ar putea deveni un bestseller marca Gitana, pentru echilibrul și eleganța sa.

Cât despre Lupi, fiarele care și-au imprimat labele pe etichetele ultimului vin servit, toată admirația mea! Un vin de colecție, un vin scump în toate ale sale, destinat celor care iubesc vinul cel mai bun și care nu se uită la preț atunci când cumpără licorile preferate. Printre aceștia m-oi număra cu umilință și eu, dat fiind că, pentru început, am comandat pentru vinoteca proprie un bax și un magnum.

Citit 581 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2019 09:49

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate