Bozsó Tamás, director general Crush Wine Bar, ne aștepta înconjurat de foarte mulți invitați, cu un spumant rece și cu un bilet de tombolă. Ne-am răspândit repede în anturaj, salutând amici și parteneri de afaceri. Între ei, Negele Enikö și Ilonczai Balázs (Carastelec), Vica Necula (Balla Géza), Dorel Bogdan (La Salina), Balázs Attila și Görbe Edgar (Nachbil), Septimiu Crișan (Crama Oprișor). Am avut grijă să degustăm fiecare dintre preparatele gourmet, elaborate pe bază de brânzeturi, somon, creveți, calamar, foie gras, piuré de castane etc.
Mare parte din seară am petrecut-o în compania celor zece vinuri servite. Lista a fost următoarea: Carastelec Benedict 2015, Carastelec Friza alb 2015, Balla Géza Sauvignon Blanc 2016, Balla Géza Clarus Rosé 2015, Nachbil Grand Pa 2015, Nachbil La Capella Cuvée Selection, La Salina Issa Chardonay Barique 2015, La Salina Issa Pinot Noir 2015, Crama Oprișor Caloian Sauvignon Blanc 2016, Crama Oprișor La Cetate Cabernet Sauvignon 2015. Cu Benedict am avut o adevărată revelație, Friza are acel unic vino-ncoace, Sauvignon-ul alb al lui Géza înseamnă tipicitate, Clarus Rosé-ul e simpatic, Gran Pa e un vin de terroir, La Capella aduce complexitate, Chardonnay-ul Issa debordează de personalitate iar Pinot-ul Issa încă înseamnă aspirație, Caloianul și La Cetate sunt licori accesibile în toate ale lor. Mie mi-au picat bine mai ales Pinot Noir Benedict și Sauvignon Blanc Balla Géza, cu cel din urmă m-am mai întâlnit în toamna anului trecut la Budapesta, așa încât am putut constata că a evoluat foarte bine.
Mulțumim amicilor de la Crush pentru o seară minunată, petrecută într-un club select, și pentru că ne-au dat ocazia să revedem orașul preferat din Transilvania!