Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 12:43

Cinci crame într-o singură degustare Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

După seara plăcută de la Crush, în care am putut degusta zece vinuri de la cinci crame românești, am zis să repetăm experiența în Vestik Club, de-a lungul a două evenimente consecutive. Un anturaj entuziast și cinci licori tinere au fost protagoniștii primei întâlniri oenologice, de vineri, din dormitorul bunicii.

Pentru apropiații arădeni și timișoreni care au înfruntat frigul de ianuarie am ales să servim Balla Géza Sauvignon Blanc 2016, Nachbil Grand Pa 2015, Crama Oprișor Caloian Rosé 2016, La Salina Issa Pinot Noir 2015, Vinarte Nedeea 2014. Primul e un vin prietenos, floral, care se mai cere de fiecare dată turnat în pahar. Grand Pa aduce cu sine corpolență și complexitate și acel ceva unic, gustul terroir-ului de Sătmar, ale cărui vii rodesc acolo de multe sute de ani. Rosé-ul de la Oprișor ne surprinde plăcut cu fructuozitatea sa juvenilă. Pinot-ul de La Salina e ușor și cuminte, căci poate că se află în căutarea propriei identități de soi. Noua Nedee, proaspăt îmbuteliată, are omogenitate și e mai blândă, mai catifelată decât precedentul cupaj, care a avut mare succes printre membrii clubului.

De îndată ce se termină aceste ultime cuvinte, vom pregăti sticlele, paharele, tirbușoanele pentru cea de-a doua reprezentație oenofilă din acest weekend, care se anunță cel puțin la fel de interesantă ca și prima.

Citit 1457 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 12:50

Pivnicer

Poate părea neobișnuit să scrii un reportaj la un an și mai bine de la întâmplare. Cum nu a mai fost timp atunci, în primăvara lui 2018, pe când colindam Novi Sadul ca pe un alt acasă, am zis să înșir cuvintele acum, în anul tuenti-tuenti, cum se spune la noi la Bruxelles, vorbă de prim-ministru corigent la toate.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate