Sâmbătă, 03 August 2019 14:19

Crama Lechburg, a doua stagiune, de vară, în odăile bunicii Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

A doua degustare cu vinurile Cramei Lechburg s-a petrecut firesc, în miez de iulie torid, în absența promotorilor legitimi ai casei. Despre cramă au vorbit de la sine vinurile sale, opt la număr, iar nouă, degustători cât se poate de neautorizați și jurnaliști câte se poate de autorizați, ne-a făcut plăcere să le servim, să le sorbim și, acum, post factum, să le povestim.

Am degustat pe rând: Fetească Regală 2017, Riesling 2017, Pinot Grigio 2018, Sauvignon Blanc 2018, Chardonnay 2018, Rockrosé 2018 , Gewürztraminer 2018 sec, Gewürztraminer 2018 demisec. Pentru iubitorii vinului de Transilvania, poate că Riesling-ul ar fi prilej de mândrie: are personalitate, place din prima unora, iar pe alții îi alungă la prima vedere. Sauvignon-ul e tipic, aromele amintesc de pipi de chat, cele două Pinot Grigio – de sorginte cam italiană - au fani deopotrivă, iar Gewürztraminer-urile sunt best-seller-uri. La urmă, când se termină toate, de degustat, de băut, pentru mine o fi bună și Feteasca Regală: vine de la ea de acasă, chiar dacă Daneș e la o sută de kilometri mai încolo față de Lechința, nu face fițe, are caracter ardelenesc.

Citit 642 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 August 2019 14:28

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate