Luni, 13 Martie 2017 18:48

Un Thesaurus de la Silagiu în dormitorul bunicii Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Chiar dacă pe la festivaluri am făcut cunoștință și cu vinurile cramelor Aramic și Dealul Dorului de la Buziaș, Thesaurus este prima cramă de pe Dealul Silagiului care își prezintă vinurile în dormitorul bunicii. Degustarea a cuprins șase vinuri și a fost susținută de vinificatorii David Lockley și Paul Huieț.

După o carieră începută la crama Blaauwklippen din Africa de Sud și continuată în mai multe țări ale lumii, David Lockley a descoperit și România cu ajutorul Cramelor Recaș, acolo unde a fost oenolog permanent și asistentul lui Hartley Smithers, înainte de a se alătura echipei Thesaurus, o cramă care deține plantații de 5 hectare. Ne-am întâlnit întâia oară la Vinvest 2016 iar de curând am putut bifa și prima degustare în odăile bunicii. David a prezentat alături de colegul Paul șase vinuri marca Thesaurus,  lista cuprinzând: Riesling Italian Amadoc 2015, Sauvignon Blanc Amadoc 2015, Muscat Ottonel Amadoc 2016, Rosé Amadoc 2016, Pinot Noir Amadoc 2015 și Cabernet Sauvignon Amadoc 2015.

Să spunem că, înainte de toate, am apucat să admirăm împreună cu David autografele lui Chester Williams, celebrul campion și antrenor sud-african prezent de două ori în clubul nostru, alături de echipa sa de rugby care a câștigat Cupa României. Și să mai spunem că am coborât și în vinotecă, pentru o scurtă cercetare de licori supuse învechirii.

Cât despre vinurile Thesaurus, topul meu personal a inclus Cabernet Sauvignon-ul nebaricat, Riesling-ul și Rosé-ul. Fiind un club liber însă, fiecare invitat al serii, între care s-au numărat destui degustători experimentați și chiar autorizați, a putut aprecia fiecare vin la adevărata lui valoare.

Citit 1709 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2017 18:58

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate