Marți, 15 Iulie 2014 00:00

Salonul de vinuri ROVINHUD, la prima ediție Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada 14-16 noiembrie 2014 va avea loc la Timișoara prima ediție a Salonului de vinuri ROVINHUD, un eveniment de cea mai înaltă clasă în domeniul culturii vinului, având-o ca invitat special pe doamna Jancis Robinson, Master of Wine, consultant al Cramei Regale a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, aflată pentru prima oară în România. Evenimentul este organizat în beneficiul tinerilor cu dizabilități din cadrul Asociației ”Ceva de Spus”.

 

În cele trei zile iubitorii de vin și profesioniștii din domeniul HORECA vor putea degusta vinuri românești și străine care nu se regăsesc pe rafturile supermarketurilor, majoritatea expozanților fiind crame care nu participă la târguri și festivaluri de vin.  

 

În plus, în ziua de sâmbătă pasionații de vin vor avea ocazia să participe la masterclass-uri și să învețe de la cei mai buni experți din lume.

 

„Sunt încântată să cred că scurta noastră vizită în Timișoara (unde sunt interesată să aflu mai multe despre vinurile locale) ar îmbunătăți viața unor tineri cu dizabilități” a declarat doamna Jancis Robinson, Master of Wine, care va susține prezentarea la masterclass pro bono în beneficiul tinerilor cu dizabilități de la Asociația Ceva de Spus.

 


Jancis Robinson (foto) este unul dintre cei mai faimoși și respectați critici de vinuri din lume, jurnaliști și editori de literatură de specialitate. A fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic, este Master of Wine, consultant al Cramei Regale a Reginei Elisabeta a II-a. Scrie pentru Financial Times și pentru site-ul ei 
www.jancisrobinson.com. Este editor al „The Oxford Companion to Wine”, co-autor al „The World Atlas of Wine” și al „Wine Grapes” - un ghid complet cuprinzând 1.368 de varietăți de struguri, fiecare din aceste cărți fiind recunoscute ca și standard de referință în întreaga lume.

 


Tot profitul evenimentului va fi folosit pentru achiziționarea unui microbuz accesibil persoanelor utilizatoare de scaun rulant care 
va ajuta echipa Ceva de Spus atât la o mobilitate mai bună cât și în susținerea muncii lor de zi cu zi de a schimba legi, mentalități și a câștiga respect pentru abilitate și nu milă pentru dizabilitate. În acest scop evenimentul este organizat de voluntari, iar invitații speciali ai evenimentului își susțin prezentările pro bono.

Citit 4171 ori Ultima modificare Duminică, 30 Noiembrie 2014 21:29

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate