Duminică, 23 Octombrie 2016 14:03

Colocviu la Arad, pe Domeniile CDViN, cu licorile Casei de Vinuri Cotnari Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

De când am pășit prima dată pe Dealul Cătălina și prin pivnițele Vlădoienilor, întâlnirile noastre cu Casa de Vinuri Cotnari au devenit în mod firesc tot mai dese și entuziasmante. Pe la festivalurile bucureștene, timișorene, constănțene, am tot revăzut și resavurat Grase și Tămâioase vinificate în sec, expresive spumante de Busuioace, Fetești Albe și Negre pline de personalitate. Ultima revedere din dormitorul bunicii a fost una Colocvială, pe Domeniile savorii pure de connaisseur.

Somelierul Nicolae Pop și directorul regional de vânzări Paul Stoica au adus cu ei următoarele vinuri: Domenii Tămâioasă Românească 2015, Colocviu la Roma Tămâioasă Românească 2015, Domenii Grasă de Cotnari 2015, Colocviu la Moscova Grasă de Cotnari 2015, Domenii Rosé (Fetească Neagră) 2015 și Domenii Fetească Neagră 2014. Dincolo de reprezentația în sine, care a fost una vocală, atotcuprinzătoare, am putut observa că paharele s-au golit de la sine, în virtutea unor plăceri îndelung exersate în club. Privind enigmatic de pe țesătura unui tricou, însuși Il Padrino a închinat un pahar de rosé împreună cu degustătorii neautorizați de la Arad.

Mai știu că a fost o seară mult prelungită în noapte, că amintirile s-au estompat, că visele au cuprins fictive dar pasionale amintiri moldave. Așteptăm cu înfrigurare trecerea anilor pentru a măsura capacitatea de învechire și înnobilare a Feteștilor Negre, dar mai ales a tuturor vinurilor albe vinificate în sec și înzestrate cu o aciditate aproape nemțească, chezaro-crăiască, transilvană.

Citit 992 ori Ultima modificare Duminică, 23 Octombrie 2016 14:09

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate