Duminică, 23 Octombrie 2016 14:03

Colocviu la Arad, pe Domeniile CDViN, cu licorile Casei de Vinuri Cotnari Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

De când am pășit prima dată pe Dealul Cătălina și prin pivnițele Vlădoienilor, întâlnirile noastre cu Casa de Vinuri Cotnari au devenit în mod firesc tot mai dese și entuziasmante. Pe la festivalurile bucureștene, timișorene, constănțene, am tot revăzut și resavurat Grase și Tămâioase vinificate în sec, expresive spumante de Busuioace, Fetești Albe și Negre pline de personalitate. Ultima revedere din dormitorul bunicii a fost una Colocvială, pe Domeniile savorii pure de connaisseur.

Somelierul Nicolae Pop și directorul regional de vânzări Paul Stoica au adus cu ei următoarele vinuri: Domenii Tămâioasă Românească 2015, Colocviu la Roma Tămâioasă Românească 2015, Domenii Grasă de Cotnari 2015, Colocviu la Moscova Grasă de Cotnari 2015, Domenii Rosé (Fetească Neagră) 2015 și Domenii Fetească Neagră 2014. Dincolo de reprezentația în sine, care a fost una vocală, atotcuprinzătoare, am putut observa că paharele s-au golit de la sine, în virtutea unor plăceri îndelung exersate în club. Privind enigmatic de pe țesătura unui tricou, însuși Il Padrino a închinat un pahar de rosé împreună cu degustătorii neautorizați de la Arad.

Mai știu că a fost o seară mult prelungită în noapte, că amintirile s-au estompat, că visele au cuprins fictive dar pasionale amintiri moldave. Așteptăm cu înfrigurare trecerea anilor pentru a măsura capacitatea de învechire și înnobilare a Feteștilor Negre, dar mai ales a tuturor vinurilor albe vinificate în sec și înzestrate cu o aciditate aproape nemțească, chezaro-crăiască, transilvană.

Citit 1087 ori Ultima modificare Duminică, 23 Octombrie 2016 14:09

Pivnicer

Probabil că, în lipsa autostrăzilor, cea mai bună cale de a ajunge din Arad sau Timișoara la Iași rămâne avionul. Am zburat cu escală, împreună cu Dan, străbătând și cercetând din cer trei foste capitale, de dragul vinului de Cotnari, al unor anume hrube și mai ales al unor oameni cu care am legat prietenii în anii din urmă.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate