Duminică, 20 Noiembrie 2016 20:10

Domeniul Vlădoi, de trei ori, în dormitorul lui Nagymama Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Pentru connaisseurs, Domeniul Vlădoi nu reprezintă nici pe departe cea mai mare ori cea mai importantă cramă din Dobrogea. Pentru noi însă, degustători cât se poate de neautorizați din vestul țării, e o cramă de  prieteni, de oameni faini. Poate de aceea ne-am revăzut iarăși cu reprezentanții acestui brand în dormitorul bunicii, acolo unde Anca Maria Vlădoi a susținut o adevărată oeno-reprezentație pentru membrii clubului și pentru o importantă televiziune națională.

Ne-am delectat de data aceasta, în prag de Salon ROvinHUd, cu următoarele vinuri: Fetească Regală Ravak 2015, Cuvée Blanc Ravak 2015, Sauvignon Blanc&Pinot Gris Ravak 2015, Chardonnay Anca Maria 2015, Orange 2015, Syrah& Cabernet Sauvignon Rosé Anca Maria 2015, Cuvée Primeur (roşu) Anca Maria 2015, Fetească Neagră Dinastia Basarabi 2013. Pentru unii ca noi, care iubesc VINUL aproape obsesiv, ca pe o majusculă a existenței în oricare dintre combinațiile sale juridice, lingvistice ori stilistice, prezența Ancăi în club a fost o adevărată plăcere. Ea și-a prezentat vinurile, a zâmbit și explicat totul în fața camerei tv, noi am degustat și băut, a fost o seară cu vinuri accesibile, directe, nepretențioase, foarte românești.

Fără a fi neapărat și admiratorul etichetelor ori al stilului de branduire, rămân fanul a tot ceea ce conțin sticlele purtând amprenta familiei Vlădoi, de olteni drăgășeneni strămutați în Dobrogea, aflați la a patra lor generație de viticultori. Pentru mine, toponimul Siminoc rămâne semnul distinctiv, o comoară identitară încă neexploatată, cuvântul cheie al acestei povești oenologice.

Dincolo însă de aceste ifose pe care le afișez aici, trebuie spus că sub marca Vlădoi găsim, între atâtea altele, un Orange simpatic, o Regală atrăgătoare și mai ales o Fetească Neagră care și-a făcut mulți fani la Arad. În general, nu-mi displace nici un vin făurit de Nelu ori de Anca Vlădoi. Sunt foarte românești, foarte oltenești, foarte dobrogene. Au șarm și te cuceresc la prima vedere. Poate că aduc cu sine în prezent un  anume spirit din vechime. Nu le caracterizează neapărat complexitatea, cât ospitalitatea și generozitatea din clipă. Și nu e puțin lucru că toate aceste calități au stârnit entuziasm într-un club aflat la celălalt capăt de țară...

Citit 2185 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2016 20:54

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate