Duminică, 26 Noiembrie 2017 19:41

De cinci ori LacertA pentru degustătorii neautorizați, oriunde s-ar afla Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Într-o anume seară de miercuri și de noiembrie, cam pe când corpul expediționar polar al CDViN se delecta cu niște găluște Zeppelin în capitala Lituaniei, Adina organiza în dormitorul bunicii o incitantă degustare de vin. Grație filmării live pe fb, plăcerea a fost de partea tuturor și toată lumea s-a simțit ca acasă, oriunde s-ar fi aflat.

 

LacertA și Mihaiul său, Mihai Necula, s-au aflat din nou acasă la CDViN, oferind o degustare cu cinci vinuri cât se poate de interesante. Cum eu și Dan eram puțin duși în direcția Capului Nord și ne aflam la Vilnius la ora evenimentului, Adina s-a ocupat de toate, având ca ajutoare esențiale pe Dorin&Andreea, destoinici membri de club.

 

Am putut afla că s-au servit: Cameleon  White 2015 (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Albă), Cameleon Pink (Shiraz) 2016, Cameleon Red 2012 (Cabernet Sauvignon, Merlot), Cabernet Sauvignon 2012 nebaricat, Cuvée IX 2014 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Shiraz).

 

Un  critic entuziast, wine enthusiast, a putut observa că primul vin, deși cu succes la public, suferă un pic la capitolul omogenitate, că rosé-ul aproape demisec este un vin plăcut și ușor apreciat de toată lumea. Despre cupajul de Cabernet și Merlot din gama Cameleon, care este clasic în Dealu Mare, același critic crede că oferă un excelent raport preț-calitate. Cabernet-ul din 2012 a rămas nebaricat din motivul obiectiv că butoaiele nu au sosit la timp, așa că a stat un an la cisternă și patru ani în sticlă. A rezultat un vin frumos fructat, pur în felul său, ușor de deosebit de celelalte licori. Vinul serii nu putea fi decât cupajul celebru al cramei, Cuvée IX, un vin ajuns la maturitate, cu evoluție superbă.

 

Cum nu aveam vin în localul Šnekutis din capitala Lituaniei, eu și Dan am fost nevoiți să consumăm, în paralel cu degustarea din dormitorul bunicii, niște bere locală nefiltrată, altminteri excelentă.  Ce n-am fi dat însă ca Adina să ne teleporteze și nouă câteva pahare cameleonice de la LacertA, ba și unele de Cabernet nebaricat și mai ales de Cuvée IX, pentru ca a doua seară a călătoriei noastre către nordul extrem al Europei să devină chiar perfectă!Citit 2922 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2017 20:03

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate