Duminică, 26 Noiembrie 2017 20:57

Degustarea Casei de Vinuri Cotnari, povestită de curierii polari Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Casa de Vinuri Cotnari, unul dintre marii noștri prieteni din lumea vinului, a susținut o nouă degustare în sediul CDViN. S-a întâmplat într-o joi, zi în care curierii polari ai clubului au călătorit prin Suedia, Danemarca și Germania, ba chiar au avut parte de propria degustare cu vinurile vikingilor moderni.

George Măluțan, tânărul oenolog și acționar al CV Cotnari, profesionistul care îndrăznește să vinifice Grasa de Cotnari în sec, a prezentat șase vinuri în odăile bunicii. CDViN l-a avut ca oaspete de marcă pe Gheorghe Falcă, primarul Aradului și bun prieten al clubului. Ordinea servirii a fost următoarea: Colocviu la Moscova Grasă de Cotnari (liniștit) 2016, Colocviu la Praga Spumant Tămâioasă Românească 2015, Colocviu la Paris Busuioacă de Bohotin (liniștit) 2016, Colocviu la Veneția Spumant Busuioacă de Bohotin 2015, Domenii Fetească Neagră 2015, Castel Vlădoianu Fetească Neagră 2015.

Și dacă domnul primar s-a declarat îndrăgostit de primul vin și de ultimul, mare succes la public a avut Feteasca Neagră din gama Domenii. De departe, eu și Dan am fi putut să alegem și spumantele drept vinuri ale serii, dacă le aveam la îndemână. Noi însă am fost nevoiți să ne mulțumim cu un Syrah mititel băut pe feribotul M/F Copenhaga. Și asta după ce călătorisem prin Suedia de la Jönköping la Malmö, ca să trecem apoi Podul-tunel Øresundsbron, cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa  (8 km), care leagă Suedia de Danemarca. Și după ce servisem, grație doamnei cu cățel Miriam Arcerito, care gestionează Dansk Vincenter, Centrul Danez al Vinului, niște licori locale zise Lillelund și Nordlund, altminteri minunate.

 

Să mai spunem că în timp ce George prezenta crama și vinurile, printre care și noua Fetească din gama Vlădoianu care șede de numai trei luni la sticlă, noi aveam de călătorit cu feribotul din portul danez Gedser în cel german Rostock, ca să apucăm să servim pe la zece seara un șnițel excelent în localul Burwitz Legendär. Probabil că berea nemțească am comandat-o chiar când membrii CDViN se delectau cu Feteștile Negre de Cotnari și cam pe când același oenolog îi informa pe ai noștri că de-acum societatea pe care o reprezintă are propria linie de îmbuteliere și că următoarele vinuri nu se vor mai îmbutelia la Cotnari SA.

 

Să nu credeți cumva că nu ne-am fi dorit să fim și noi în club în acea seară de joi, în loc de Jönköping /Malmö/Copenhaga/Gedser/Rostock. Cum fiecare degustare e în felul ei o călătorie în timp și spațiu, noi am făcut pe a noastră simultan atunci și acolo fiindcă așa a fost să fie. Doar aveam acasă o Adină și niște prieteni minunați ca Dorin&Andreea în stare să organizeze totul și fără rătăcitorii care suntem.

 

 

Citit 2113 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2017 21:14

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate