Duminică, 11 Decembrie 2016 12:44

Spectacol oenologic cu noile Fetești Negre ale Casei de Vinuri Cotnari Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dacă în urmă cu niște ani cineva ți-ar fi spus că organizează o degustare cu Fetești Negre purtând nume de Cotnari, i-ai fi zis că e puțin dus ori în cel mai bun caz distrat. Nu or fi cumva Fetești Albe, l-ai fi întrebat. Acum însă nu mai încape nici o îndoială că e vorba de cele negre. Și asta grație Casei de Vinuri Cotnari, care revitalizează prin părțile Moldovei cel mai important soi roșu românesc.

O echipă numeroasă și entuziastă reprezentând acest nou producător moldovean a aterizat recent în dormitorul bunicii. Victor Deleanu, Bogdan Dudău și alți doi colegi din echipa de vânzări au adus cu sine nu mai puțin de cinci Fetești Negre, din patru game, în diferite stadii evolutive. Ne-am delectat pe rând cu Feteasca Neagră 2015 nebaricată, care va constitui prima Fetească Neagră din gama Colocviu, cu Iris Fetească Neagră 2015 (gama de retail), cu Domenii Fetească Neagră 2015, cu Domenii Fetească Neagră 2014 și cu Castel Vlădoianu Fetească Neagră 2014.

În cazul primului vin, îmbuteliat anume spre a fi încercat în cadrul microturneului în vest al echipei CV Cotnari,  a fost vorba de o degustare în premieră națională și mondială, de vreme ce nici Victor nu îl savurase încă. Nebaricată și pură, viitoarea Fetească Neagră Colocviu aduce a Pinot Noir, ascunde fructe negre în fiecare pahar, ne spune sigur că 2015 a fost un an generos cu acest soi ancestral. Irisul ne oferă un vin prietenos, încheiat, bun de chef și de grătare, potrivit pentru un consum curent. Domenii 2015 e un adevărat spectacol olfactiv, are de departe cel mai generos buchet și place în toate ale sale. Cu Domenii 2014 ne-am mai întâlnit cordial la degustarea-studiu de Fetești Negre din noiembrie și ne-am plăcut fără îndoială. Ultimul vin, mai discret în nas, este cel mai fin dintre toate, așteptați-l, căutați-l când o fi să apară, cumpărați-l ca pe un produs superpremium. Deși tânără, această Fetească oferă acea aromă de piele specifică marilor vinuri. Într-o sticlă de calitate, care își așteaptă noua etichetă, acest vin va face deliciul celor mai împătimiți degustători, printre care ne numărăm, cu modestie, și noi.

A fost o întâlnire intimă, în sufrageria bunicii, lângă bradul nostru de sticle și lângă trenulețul dăruit de Andrei cu ocazia unui Crăciun magic. O delectare profesională cu noile vinuri roșii ale CV Cotnari. Și cum ne simțim bine unii în compania altora, bănățeni, ardeleni și moldoveni laolaltă, urmează să ne reîntâlnim în ianuarie tot în odăile bunicii pentru a încerca și savura spumantele aceleiași case de vinuri.

Citit 3382 ori

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate